Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

S nulovou investicí k megaziskům

Tak zní motto nově založené ASOCIACE NEINVESTIČNÍHO PODNIKÁNÍ, která má zahájit činnost k symbolickému datu 17. listopadu. Elitní organizace sdružuje businessmany nového formátu, kteří se dokázali vymanit ze stereotypů minulosti a přistupují k podnikání nejen bez vstupního kapitálu, ale především bez skrupulí.

Přestože jde o výběrové a přísně utajené sdružení, které nabízí členství jen prověřeným osobám, díky mimořádnému investigativnímu úsilí se nám podařilo získat část stanov, která již prošla schvalovacím procesem:

1. Asociace neinvestičního podnikání ČR je nevládní ziskovou organizací, jejímž úkolem je vytvářet předpoklady pro rozvoj podnikání nového typu. Jde o apolitické sdružení fyzických osob, které mohou být delegovány všemi politickými stranami zastoupenými v Parlamentu ČR, případně v radách jednotlivých krajů a statutárních měst.

2. Výkonný aparát je rozdělen do několika sekcí, které se specializují na finanční operace, právní podporu a vnější vztahy. Sekce PR se zaměřuje na odhalování potenciálního nebezpečí, preventivní přípravu zástěrek medializovaných kauz a vypouštění matoucích mediálních bublin.

3. Asociace neinvestičního podnikání ČR úzce spolupracuje s řadou partnerských podniků a organizací, k nejvýznamnějším patří ČEZ, Lesy ČR, České dráhy, Česká asociace pro obnovitelné energie, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Sdružení českých tunelářů.

     

    Zároveň se nám podařilo získat záznam rozhovoru s výkonným ředitelem ANP ČR, jehož přepis přinášíme:

    Pane řediteli, není neinvestiční podnikání v podstatě protimluv? I vaši členové přece musejí něco investovat.

    Samozřejmě, ale nejde o kapitál, my se zaměřujeme na tzv. investice nového typu. Politický vliv, rozhodovací pravomoci, konexe – to jsou dnes pro úspěch v podnikání daleko důležitější věci než samotné peníze. Na druhé straně jde zpravidla o časově limitované hodnoty, které je třeba maximálně zužitkovat v určitém omezeném období - například během poslaneckého mandátu – a právě v tom bývá největší problém. Uvědomte si, že v této době bývá politik natolik zaneprázdněn vlastním výkonem funkce, že už mu nezbývá čas na vyhledávání, vyhodnocování a plné využití všech možností. A čím je politik exponovanější a vlivnější, tím je to horší, protože má nejen méně času, ale navíc je i pod přísnějším dohledem veřejnosti. No řekněte, není těch nevyužitých příležitostí škoda? Uvědomili jsme si, jak obrovský se zde otevírá potenciál, a rozhodli se podat těmto odvážným lidem pomocnou ruku. Za členský příspěvek jim zajistíme nejen diskrétní zprostředkování jejich obchodních případů, ale i finanční a právní servis a mediální podporu, které navíc trvají i po odchodu z politiky. Členství v naší asociaci je totiž doživotní.

    Vystoupit tedy nelze?

    No...rozhodně bych to žádnému členovi nedoporučil.

    Proč je vaše sdružení výběrové? Neměl by se členem stát automaticky každý politik či úředník od určitého postu výše?

    Netajíme se s tím, že jde o aktivity spojené s určitým rizikem, které není vhodné pro každého. Ale právě od toho je tu naše asociace, aby veškerá rizika minimalizovala. Neinvestiční podnikání vyžaduje profesionální přístup a amatéři nám jenom kazí pověst. Nechci jmenovat, ale některé případy z poslední doby jasně ukazují, jaké trapné konce může mít takový amatérismus. Řeknu vám, že k založení asociace je opravdu nejvyšší čas.

    Spolupracujete také s partnery v zahraničí?

    Tady jsme teprve na začátku. Zkusmo jsme oslovili některé zahraniční partnery, ale k našemu zklamání se ukázalo, že v oblasti neinvestičního podnikání je Česká republika podstatně dále než jiné země. Skutečnou družbu s výměnou zkušeností jsme navázali pouze v Rusku a v Itálii, nadějně vypadají také některé kontakty v Bruselu, ale celkově lze říci, že se od nás Evropa má ještě hodně co učit.

    I v mezinárodním kontextu je založení Asociace neinvestičního podnikání nepochybně průlomovým krokem. Co si od něj slibujete?

    Rozhodně nám nejde o osobní prospěch. O existenci neinvestičních podnikatelů se ví už dlouho, ale společnost před nimi pokrytecky zavírá oči. Přitom je jasné, že jsou pro českou ekonomiku naprosto nezbytní. Kdo se nepohybuje ve státní správě, vůbec si nedokáže představit, kolika byrokratickými předpisy jsme od vstupu do Unie svázaní. Každý podnikatelský záměr, který nemá zajištěnou potřebnou podporu, v té spleti dřív nebo později uvízne. Dělám v oboru už dlouho a věřte mi, bez správně motivovaného vysoce postaveného úředníka nebo politika se opravdu moc daleko nedostanete. Navíc se vám takto vložené prostředky často vrátí jinou formou, takže vás koupená podpora nakonec vyjde daleko levněji než soudy, média i jiné cesty, zároveň je to rychlejší a se zaručeným výsledkem.

    Opravdu stačí jediný úředník nebo politik a všechno funguje hladce?

    Právě že ne, rozhodovací proces je velmi složitá záležitost, a proto vyžaduje komplexní podporu napříč politickým spektrem. Jeden z hlavních důvodů založení naší asociace je možnost rozprostřít proces ovlivňování na co nejvíce zainteresovaných osob, tak aby probíhal co nejefektivněji. Všichni přece víme, jak je v podnikání důležitá rychlost. A samozřejmě to neděláme pro sebe, ale naším hlavním cílem je pomoci české ekonomice.

    Založení asociace určitě zjednoduší situaci lidem, kteří potřebují pomoc kompetentní osoby, ale nevědí, kam se mohou bez rizika obrátit. Dáte jim tip?

    Pro získávání partnerů sice upřednostňujeme osvědčené kanály, ale v dnešní těžké době nemůžeme před lidmi s nápady zavírat dveře. Nabídky zajímavých projektů se zajištěným kapitálem přijímáme osobně na adrese Sněmovní 4, Praha 1 nebo emailem na projekty@kdo-maze-ten-jede.cz

     

     

    P. S. Vzhledem k mnoha nepřesnostem se domníváme, že jde o rafinovaný podvrh, který má narušit oslavy výročí sametové revoluce. Především je tu jeden do očí bijící nesmysl -  žádný politik přece není při výkonu funkce zaneprázdněn natolik, aby si nenašel čas na aktivity, které ho skutečně živí.

     

     

    Autor: Petra Kišová | středa 16.11.2011 12:08 | karma článku: 18,42 | přečteno: 1397x
    • Další články autora

    Petra Kišová

    Pro malý kousek Osvětimi v sobě

    Jsou místa divně zlověstná nebo naopak velkolepě majestátní, kde člověku není do smíchu ani do řeči. Kde pociťuje zvláštní tíhu, která mu stahuje hrdlo, a mimoděk zvedá pohled do výše, jako by tam hledal něco, co není

    27.1.2019 v 9:58 | Karma: 14,70 | Přečteno: 191x | Diskuse| Společnost

    Petra Kišová

    Dědek kořenář a nová dimenze alternativní medicíny

    “Zmačkejte to.” Diagnóza nejen bez vyšetření, ale i bez jakéhokoliv kontaktu s pacientem. Svět čar a kouzel se v Brně otevírá přímo na zdravotnickém středisku.

    14.10.2018 v 17:31 | Karma: 18,55 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Brno

    Petra Kišová

    Hodný pán s houbami. Blog o tom, o čem se nemluví

    Líbí se ti? Pojď si sáhnout, neboj se. Pohlaď si ho, je to jako hračka. Poslouchám toho neznámého staršího pána, jak mě přemlouvá, a dívám se na tu divnou růžovou věc, co mu trčí z rozepnutých kalhot. Nelíbí se mi.

    8.10.2018 v 15:51 | Karma: 43,85 | Přečteno: 16249x | Diskuse| Osobní

    Petra Kišová

    Jak díky srpnu 1968 vznikla na Moravě líheň šachových velmistrů

    Srpnová invaze měla i podivně pozitivní dopady. Tehdejší velitel pluku a pozdější legendární šachový trenér Vratislav Hora prožil život ve znamení osudových osmiček. A byl to paradoxní příběh hodný paradoxní doby.

    22.8.2018 v 20:39 | Karma: 25,22 | Přečteno: 1003x | Diskuse| Srpen 1968

    Petra Kišová

    Společnost pro uvádění Vieweghova skuhrání na pravou míru

    Spisovatel Michal Viewegh se jako lektor zúčastnil 15. ročníku festivalu ProART, svůj kurz nedokončil a ujel. Ve svém pravidelném fňukacím okénku na Lidovkách vysvětluje proč. A teď jak to bylo doopravdy.

    1.8.2018 v 12:23 | Karma: 45,38 | Přečteno: 10731x | Diskuse| Brno
    • Nejčtenější

    Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

    22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

    Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

    Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

    18. dubna 2024

    Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

    Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

    21. dubna 2024  16:37

    Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

    Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

    22. dubna 2024  10:27

    Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

    Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

    19. dubna 2024  15:44

    Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

    Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

    25. dubna 2024

    Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

    Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

    25. dubna 2024

    Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

    Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

    25. dubna 2024

    Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

    Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

    24. dubna 2024  22:47

    Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

    Akční letáky
    Akční letáky

    Všechny akční letáky na jednom místě!