Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jižák 4ever

28. 8. 2011 8:24
elitní školy

Chodila jsem na elitní ZŠ, tenkrát ještě státní (jazykovku). Jen bych Vás chtěla upozornit, že tato  skvělá a náročná škola z nás vychovala flákače. Na gymplu jsme se najednou museli učit mnohem míň. Výsledkem bylo, že na třídním srazu po 10 letech, kdy už bychom reálně měli být všichni dostudovaní, byl mezi námi jeden VŠ absolvent. Ostatní jsme byli zatím někde na cestě.

To píšu jen proto, abyste věděla, že ještě nemáte vyhráno.

0 0
možnosti
PN

burden

27. 8. 2011 22:54
dotaz

školy jsou různé - která je ta o ktreré píšete? jestli to není tajné, dítě mi půjde příští rok do první třídy a do tohoto bych investoval. Díky za info.

0 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

27. 8. 2011 23:02
Re: dotaz

Což o to, tajné to není, ale musel byste být z Brna nebo okolí.

0 0
možnosti
TVŽJ

To viš že jo

27. 8. 2011 22:21
No jo, Vy jste holt z lepší rodiny než my...

Je to stejné jako by tu někdo psal jak je pohodlné jezdit Mercedesem, jak je úžasně bezpečné jezdit Volvem a jaký skvělý zákaznický servis Vám poskytují u Jaguára... Ale většině z nás NEZBÝVÁ než jezdit starou škodovkou. A víte proč? Protože máme jen tak tak na uživení rodin a jsme velice šťastni, že tu ještě máme státní bezplatné školy... Napište raději jak zlepšit školství obecně.

0 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

27. 8. 2011 22:32
Re: No jo, Vy jste holt z lepší rodiny než my...

Jsou země jako třeba Anglie, kde do soukromých škol může děti posílat opravdu jen vyšší třída, ale u nás to tak není, což jsem chtěla vyjádřit právě svým článkem. A z toho, kolik lidí vidím kouřit, kolik matek potkávám ve značkovém oblečení atd. usuzuji, že pro spoustu lidí je tohle rozhodnutí jen otázkou priorit. Čímž samozřejmě netvrdím, že část rodin nemá zbytné peníze ani na ty cigarety, ani na kroužky dětí atd.

2 0
možnosti
O

o.kostal

27. 8. 2011 21:20
dobre, clanek pojednava o tom, ze jste vyrostla v rodine

bohatych rodicu a mate i bohateho manzela a krome domacnosti a deti nemate zadne jine "starosti".

Dal pojednavate zcela fadnim stylem o skolach, coz povazuji za klise.

Takze jste se jen chtela verejne pochlubit, ze patrite mezi 10,000 bezejmenych lidi co na to maji nebo co mi uniklo?

0 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

27. 8. 2011 21:34
Re: dobre, clanek pojednava o tom, ze jste vyrostla v rodine

Jsem pracující matka tří dětí a bohatstvím rozhodně neoplýváme. Ani s těmi bohatými rodiči jste se zrovna netrefil - moje maminka ovdověla a zůstala sama na výchovu tří nezletilých tří dětí. A opravdu máte pocit, že všichni silní kuřáci patří mezi horních deset tisíc?

2 0
možnosti
P

pěnice

27. 8. 2011 21:08
Asi to srovnání soukromé a státní školy

nemusí být tak,jak píšete. Vnučka chodila několik let na soukromou školu  a po poradě doma s rodiči vloni přestoupila na státní pokračovací gymnazium .Takže v osmou třídu končila na nové škole, přičemž celý rok chodila na soukromé doučování, tak byli pozadu s učivem na oné soukromé škole. Na vysvědčení  měla trojky , na což nebyla zvyklá,protože na původní měla vždy vyznamenání.Protože chce studovat dále, musí vyvíjet mimořádnou snahu,aby dohnala znalosti a učivo..

0 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

27. 8. 2011 21:12
Re: Asi to srovnání soukromé a státní školy

Ale to je právě ono, na co jsem upozorňovala v poznámce pro diskutéry. Já píšu o souktromé základní škole, nikoli o soukromém osmiletém gymnáziu, kam zřejmě chodila Vaše vnučka. Osobně bych tam svoje dítě taky nedala.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

27. 8. 2011 21:04
Ba, prave.

Nevedet co s penezma. U Vas je to otazka prachu. Samozrejme nebudete hanit neco, do ceho davate prachy. Pisi s umyslem prachy, neb v Cechach penize neznate. Co chci rici predeslymi vetami. Nechlubil bych se tim, pani autorko. Zde v Kanade i dite delnicke rodiny , pokud delaji oba dva a to musi neb materska skoro neexistuje, diky statni podpore, diky podpore jednotlivych  provincii, diky podpore jednotlivych mest muzou sporit na vzdelani svych deti a stat , provincie a mesto jim na sporeni prispiva. Takze opravdu nadane deti, opravdu nadane deti z rodin s prijmem vetsinovym, muzou vystudovat prestizni skoly. Nemuzeme samozrejme porovnavat ekonomickou velmoc, jakou je Kanada a Vas zahnojeny dvorek jmenem Ceska republika. V Kanade skolstvi je otazkou nadani u Vas otazkou prachu. Hezky vecer R^

0 0
možnosti
P

pěnice

27. 8. 2011 21:14
Re: Ba, prave.

A mně by zajímalo, proč se vůbec "snižujete" k tomu, abyste psal do diskuze v tom zahnojeném dvorku., jak říkáte naší republice. Nemusí se Vám tady líbit,ale o lidech, kteří se takto vyjadřují o původní vlasti mám přísloví - poturčenec horší Turka Rv!!

1 0
možnosti
J

Jxyz

27. 8. 2011 20:53
Proc ne

akorat mi prijde blba moda srovnavat naklady na koureni s naklady na cokoliv jineho

1 0
možnosti