Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo i ne, vždy záleží na jedinci i na přístupu. Takoví Hitlerjugend byli taky fajn. Vychovávali ke kolektivismu, bojovnosti apod. Bříza těžko může mít jiný pohled, stejně jako by jej měl těžko nějaký bývalý vůdce Hitlerjugend. 

Sport sám o sobě prospěšný je, ale opravdu velmi záleží na tom přístupu. 

Třetí hodina tělocviku? No proč ne? Ale že by něco výrazně změnila o tom pochybuju.

0 0
možnosti
Foto

V principu...má imho pravdu Bříza :)

1 0
možnosti
JH

Myslím, že autorka zaměňuje příčinu s následkem. Ano, mezi sportovci možná je těch agresivnějších statisticky o něco víc než je průměr celé populace, ale je to dané tím, že agresivnější člověk má tendenci si tuto agresivitu nějak vybíjet, takže častěji se věnuje aktivně nějakému sportu ("to naše dítě je hodně živé, tak ho dáme na sport, ať se tam vybije"). Sport jako takový je v tom nevině - on z nich ty "hajzlíky" nedělá - právě naopak, často jim umožňuje nadbytečnou agresivitu neškodně uvolnit, čímž jí snižuje v civilním životě.

Co se týká tělocviku ve škole, tak zde lze uplatnit autorčinu logiku na kterýkoliv předmět - proč jsem například já musel ve škole trpět výtvarku nebo hudebku, když pro ně nemám nadání a nebaví mě?

1 1
možnosti
Foto

A já zas zeměpis... Proč? Nikdy mne nebavil, ale stejně jsem jej musela absolvovat. Klidně jsem přitom mohla procestovat svět a poznávat tak zemi přirozenou cestou ;-)

0 0
možnosti
JH

Je to pořád jedno a totéž dokola. Nařizovat, zakazovat, regulovat, dotovat. Copak lidé dnes již nejsou svéprávní aby sami rozhodovali o svých dětech? A netýká se to jen dětí, týká se to nás všech. Státní i Eurounijní totalita proniká do veškerých i nejintimnějších sfér lidského života. Záměrem je ovečky hezky připravit na popravu.

0 0
možnosti
Foto

M38i65l35a82n 51N86o37v32ý

22. 10. 2014 15:24

Je velká škoda, že se věnujeme, jako lidské bytosti činnosti, tak degradující naši podstatu, jako je organizovaný a poměřovací sport. Posouvá nás to hlouběji do bahna, ze kterého se budeme zvedat jen velmi velmi těžce. Sport, dle mého názoru, ten sport, který je organizovaný a kdy davy emočně prožívají výsledky, je velmi nebezpečným nástrojem masové manipulace. Ikdyž si to ani neuvědomujeme, organizovaný a poměřovací sport je skutečné vězení lidské bytosti. Skutečně "nás mají" a stačí jen sebemenší impulz a lidé jdou "proti něčemu", co ve skutečnosti je dobré a nebo opačně, nechtějí projevit něco, co je pro ně dobré. Měli bychom velmi rychle opustit jakékoliv klání,kde se poměřují výsledky. Nemám nic proti sportu pro zdraví, pro běh, plavání, kolo, zkrátka to, co pomáhá lidskému zdraví. Ovšem sport a peníze jsou 2 věci, které ve skutečnosti dávají lidi od sebe. Nevznikají srdcaři, ale velmi nebezpečné a bohužel egoistické bytosti, které potom zůstávají osamoceny a dožívají své stáří v chudobě a nezájmu, stejně, jak to můžeme vidět u pár vrcholových sportovců v minulosti. Já ale věřím, že jsme schopní změnit sebe a tím i okolí. Věřím nám..V

2 0
možnosti
Foto

V dnešní době je to hlavně sport který odvede děti od počítačů a přivede je do kolektivu mezi své vrstevníky. To je to důležité, naučit se společně pracovat, za něco zodpovídat, vzájemně se podržet a někdy jak píšete i použít ostré lokty.

Naši generaci vychovala ulice, tam jsme se pohybovali a také dotvářeli. Pravidla byla přísná, tady se hrálo o postavení, o autoritu a přátelství. Ta nám většinou vydržela dodnes.

V této době jsou ulice prázdné. Kde jinde by se měly děti scházet, přece tam kde je dokážeme motivovat a i když kladené úkoly jsou někdy nelehké, vítězství bývají sladkou odměnou a vazby které vznikají jsou jako bombónek na dortu.

Proto je pro mě sport jednička, nejen pro ta vítězství, ale i pro ty prohry, které nás dokáží posunout dál a naučí, že nic není jednoduché, bez úsilí a zadarmo.V

0 1
možnosti

Podle fotky usuzuji, že budeme podobná generace - a mě tedy ulice rozhodně nevychovala a koleitvní sporty jsem nenáviděla (což neznamená že bych nesportovala nebo se nehýbala)

navíc nemáte pravdu, že dnes jsou "ulice" prázdné - možná v Praze, ale v menších městech si děti pořád chodí hrát ven - jasně že ne na ulici s auty, ale na trávníky na sídlišti, na hřiště před domem... (kolikrát  mě štve, jak mi řvou pod oknem, když mám práci ;-D). A od počítače by děti měli zvedat především rodiče - a ne aby je někdo nutil chodit do nějakého sportovního oddílu, když to nechtějí, ale společně chodit a jezdit na výlety, na lyže, bruslit... kolektiv mají děti ve škole a v koužcích

3 0
možnosti

karma...jak už jsem tu někde v diskusi psala - něco jiného je SPORT - tedy organizovaná hromadná věc, často velice jendostranná a se všemi negativy, která jste popsala. A něco jiného je pohyb - výlat s rodiči, blbnutí na dětském hřišti, výlety se Skautem...ten každý rozumný rodič u dítěte podporuje - byť dítě nemá potřebu pohybu, protože když bude sedět většinu dne na zadku, ztloustnout sice nemusí, ale už za pár let (nejpozději ve středním věku) se to projeví na jeho zdravotním stavu - a to přece nikdo z rozumných rodičů nechce, aby viděl, jak jeho třebas už dospělé "dítě" trpí...

0 0
možnosti

Naštěstí jsem měl rozumnou doktorku, která mi na gymplu napsala osvobození z tělocviku - dodnes mám averzi k nucenému kolektivizmu a takový "fracek který nikdy nemusel dospět" Jarda Jágr je krásný příklad toho, kam vede sport.

0 0
možnosti
JH

Jarda Jágr je krásný příklad toho, kam vedou brzy vydělané peníze, nikoliv sport. Podívejte se na podobné fracky z jiných oborů, kde se pohybují velké peníze (např. herci), případně na děti hodně bohatých lidí, apod.

0 0
možnosti
Foto

Kišová, kolegyně!8-o Nediskutovat a psát blogy, nesvědčí fenoménu sdělení mezi lidmi, škoda. Ke sportu a následně " HAJZLÍKŮM "...KOLEKTIVNÍ SPORTY JSOU ONOU DEVIZOU HULVÁSTVÍ, PODVODů ATP v českém prostředí přímo výukově...s rodinou a školou za zády a dortíkem jsou našinci politici!!! V kolektivu, dáno argumentem kolektiv vše směřuje k vítězství...v boji o sestavu, uplatnění, zisku, pocitu někam patřit a mnohdy moc nepracovat, ať už na výkonu mužstva či na sobě, ALE BÝT PŘITOM a mít slávu, později odměnu- nejraději hromadu peněz. To nepíši o adrenalinu a výuce dospělých-trenérech na jeho zvýšené koncentraci v tělech mladých a blbých dušiček...CO POTŘEBUJÍ KOPÍROVAT, SDĚLIT  ztotožnit se s dospělými...takže závěrem v té navenek nesourodosti ( život není linka a vše není přímo řečeno orálně!!!) ..píši proto, že jsem se podíval na foto a vím , že jste slušná žena a dále informace pro vás...mnoha spotech nejen závodních, kde se pohybuji je české hulváství na vysoké úrovni, to mi věřte. Někdy si říkám, jak to zvířátko do růžova- dospělé může přijít domů a vychovávat a co ta žena, ví s kým žije, nebo doma pokračují mezi sebou a dětmi ve slovních vulgaritách...mám dojem, že být zde oslovován stále volem a ještě být sprostý řečmi na veřejnosti..JE správný ČECH..tak to nejsem a nebudu, bohudík. dávám vám karmu a věřte, že nejste sama i mezi chlapy jsou slušní občané.[>-]EU

2 0
možnosti