Diskuse

Bu, bu, bu! Tak jsi mohl dopadnout, kdyby tvoje máma šla na potrat

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P69e81t14r 83H44a56h84n

27. 2. 2016 10:16

R^ Vnímám jejich akce jako pouhou sebeprezentaci dalších "dobroserů", s patentem na rozum, správný náhled na život, morálku a vůbec univerzální pojetí čehokoli.

Ať se šokujou vzájemně v soukromí a neotravujou své okolí svou stupiditou.

Díky za Víš článek.

Matka má právo rozhodovat o svém těhotenství, zdraví a životě. Tečka.

3 0
možnosti

Díky, taky myslím, že je to hlavně sebeprezentace a snaha šokovat. Smysluplná křesťanská pomoc by vypadala jinak.

0 0
možnosti
Foto

J45a92n43a 31M46a50j39o40v43á

26. 2. 2016 22:34

Já to snad ani nechci komentovat...ale...

díky, že se Vám chtělo na tak náročné téma psát.

2 0
možnosti

Já děkuji za přece komentář :-). Téma zase tak náročné nebylo, nerozebírám potraty jako takové, ale formu, jak proti nim bojují.

1 0
možnosti

Tak mě napadlo.

Jestli je legální ukazovat dětem hnusárny, tak je také legální jim kupovat porno.

0 0
možnosti

Ještě doplňte, zda je tato organizace neziskovka, ať víme všechno. Zlatí Jehovisti ...

0 0
možnosti

Nezisková je hned první slovo v perexu :-). Ale podle webových stránek se nezdá, že by na svou činnost čerpala nějaké dotace z veřejných zdrojů, financují ji dárci.

0 0
možnosti
Foto

Přestože je do jisté míry divím kolik je přes dostupnost antikoncepce stále potratů, považuji za výsostné právo ženy rozhodnou o svém těhotenství. Dítě, které není chtěno, se narodit nemá a je zcela nepatřičné, aby se v tom angažovala nějaká banda pomatenců a ještě takovým způsobem.

Chápu náboženský náhled na tuto problematiku, ale církevní zákaz antikoncepce a interrupce (zvláště v případě rizik a jako důsledek znásilnění apod.) je anachronismus. Z mého pohledu neobstojí ani argumentace ohledně zabití živé bytosti. Několikadenní plod není o moc více bytostí,než spermie nebo vajíčko. Lékařské normy jsou v tomto ohledu objektivní a jasné.

Dost se proto divím, že toto níže obhajuje autor, který kritizuje středověké praktiky islámu. Toto je středověký princip uplatňovaný křesťany.

0 0
možnosti

O21n30d62r28a 84G85l74a65c

26. 2. 2016 19:28

Možná jsou akce téhle organizace přesně pro lidi, jako jste vy. Kteří si myslí, že potrat se provádí na "několikadenním plodu, který není o moc více bytostí než spermie a vajíčko." Tak si to prohlídněte, určitě to budou mít na webu, a pak si udělejte názor, co se zabíjí při běžném potratu.

0 1
možnosti

Drahý Petro, chápu Váš článek, ale několik poznámek.

Nevím k čemu v Moravském Krumlově skutečně došlo. Jinak pro křesťany, pravoslavné a katolíky je potrat vraždou. I pro mně. I když si osobně myslím, že pro ženu , která se rozhodne jít na potrat, je lepší doktor, než pokoutná anděličkářka.

Na druhou stranu v dnešní době potrat je pro mnohé ženy určitý způsob antikoncepce. A je pravdou, že mnohdy jsou k tomu donuceny těmi, kteří odmítají převzít odpovědnost za dítě. A pak je tu určitá společenská poptávka, že žena si může dělat se svým tělem co může a lascivní časopisy pro ženy....(i pro muže)

Ze svého okolí znám jednu ženu co byla na potratu a díky tomu dnes nemůže mít děti, což vedlo k jejímu rozvodu s mužem, který děti chce.

Jasně, jako katolík se na to dívám jinak.

1 1
možnosti
Foto

Martine, tomu spolku nejde o zákaz potratů. Jde jim o šokování, o vnucování jejich vidění světa jiným. Sám víte, že svět je nekonečně barevný, nejen černá a bílá. Jeden skutek je u jednoho hříchem, u jiného až tak úplně ne.

Výstavu jsem viděl v Ostravě a mám z ní stejný pocit jako autorka.

http://vodvarka.blog.idnes.cz/c/460863/hnus-na-ostravskem-namesti.html.

Pěkný víkend.

3 0
možnosti