Diskuse

Malý člověk nemůže být velkým státníkem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAN

Souhlas a velké díky zároveň ! Slušnost na hradě, ale ani ve vládě a parlamentu NENÍ, a již dosti dlouho.

3 0
možnosti
LJ

Nejsem fanda Mz ale osobne nevidim zadny duvod kritizovat ho za neucast na pohrbu p. Vlka. Nedavno zemrel Jan Svoboda ktery byl obecnym prinosem pro lidstvo a MZ take nebyl na jeho pohrbu a nikde za to nebyl kritizovan. Holt prezident nechodi na kazdy pohreb.

1 0
možnosti
KB

Paní Kiššová, není to zábavné, že všichni ti odpůrci kardinála Vlka, kteří mu vyčítají jeho náboženství, jsou zároveň velcí odpůrci muslimů? A tam se vždy horlivě odvolávají na evropské křesťanské hodnoty, zatímco tady jsou pro ně tyto hodnoty najednou nepřijatelné. Jsou fakt už jenom k smíchu. Podobně jako Zeman.

2 0
možnosti
Foto

Zajímavý postřehR^, tomu by se mohlo říkat "Zemanova zásadovost" :-)

0 0
možnosti
PK

Církev a zvláště katolická a její vysocí hodnostáři jsou známí pouze velkou touhou po majetku, což je velký skok od původní myšlenky..pan Vlk je pro mě člověk jako ostatní, prožil si svůj život a odešel. V hodně věcech s panem prezidentem nesouhlasím, ale toto je jeho rozhodnutí a navíc si myslím, že reprezentuje názor většiny národa, ateistů, kteří jsou zvláště v poslední době znechuceni bojem o majetek...každý den odchází mnoho dobrých, ale na veřejnosti neznámých lidí, kteří něco vykonali pro svou rodinu a ostatní lidé a prezident se taky nedostaví ani nemají prostor v mediích..

3 4
možnosti
PK

..a ještě bych dodal. že nejsem ateista, ale nepotřebuji žádného prostředníka a ani barevný svatostánek, vyříkám si to v přírodě..

3 0
možnosti
LL

Hysterický přísvek autorky nevypovídá nic o Miloši Zemanovi. Zato vypovídá mnoho o duševním stavu bloggerky.

Bývalý vysoký představitel jedné z církví zemřel. To je fakt. Není ovšem jasné, jakou spojitost vidí autorka mezi kardinálem Vlkem a presidentem České republiky. Kdyby Miloš Zeman byl věřícím katolíkem, pak bych rozuměl tomu, že se účastní pohřbu činovníka katolické církve (ovšem jako soukromá osoba, nikoliv jako reprezentant ČR).

Mám dotaz na autorku blogu: Copak jste dělala, když v roce 2008 zemřel prof. Muhamed Alí Šilhavý, předseda Ústředí muslimských obcí v ČR? Kritizovala jste tenkrát také, že se český president neúčastnil jeho pohřbu?

5 9
možnosti
Foto

Nevím, jestli jestli je Zeman věřícím katolíkem, ale je dokonce biřmovaným katolíkem. A jen tak mimochodem: Duka sloužil v Lánech mši za Zemana a vlast.http://zpravy.idnes.cz/duka-odslouzi-na-pocest-zemana-bohosluzbu-fjd-/domaci.aspx?c=A151120_144606_domaci_ane

Takže za hysterika, navíc neznalého hysterika, jste tu vy.:-/

9 1
možnosti

Milá dámo,

jsem rád, že na ten pohřeb kardinála president nejde.

Náš národ je ve své většině ateistický a tak si myslím, že ten věnec je až dost.

Církve jsou zlo, protože manipulují s vědomím lidí a nejde jim o nic jiného, než o peníze. Potvrzují to i Církevní restituce.

Není rozdíl, mezi Křesťanskou, či Muslimskou vírou. V obou jde jen o zneužívání důvěry lidí. Jenom věřící to nepochopí. Křesťané, ani Muslimové.

Žádný Bůh, či Aláh není, je pouze příroda, která vám dala život a která vám ho zase vezme. Takže se raději modlete k té přírodě!

Kardinál neskončí v Nebi, ale v Zemi. To je vůle přírody a ta na Zemi rozhoduje.

3 11
možnosti
MK

K věci: kardinál měl řadu kritických proslovů i na Zemana, ať už šlo o církevní restituce nebo o uchvácení katedrály. Toť osobní rovina. Silná většina občanů s úsilím pana Vlka nesouhlasila, na pohřeb by mu nešla a prezident jen jedním z těchto občanů; vůči důchodci, bývalému katolickému hodnostáři, nemá žádnou reprezentativní povinnost a pokud není praktikující katolík, tak pro něj určitě neplatí jedno z přikázání. miluj svého nepřítele, v tomto případě až za hrob.

5 2
možnosti
Foto

Drtivá většina občanů nechodí na muzikály, a přesto Zeman vyznamenal muzikálového zpěváka Hůlku :-/;-D

5 3
možnosti
JN

Za prvé, pokud vím, pan prezident se vyjádřil, že není pokrytcem, aby chodil na pohřeb člověka, s nímž měl neshody. Někdo tomu říká hulvátství, já vzácná upřímnost a rovnost. Opravdu není povinností kohokoliv se všemi vycházet, natož je mít v úctě a ještě hůř, povinně obíhat jejich pohřby. Upřímně, zemřít Erdogan, tak jako prezident akorát tak pogratuluju Evropě, a nebudu se obtěžovat ani základní slušností vyjádření soustrasti. Člověk jako on si to nezaslouží. Dřív se tomu říkalo mít páteř; v případě pana prezidenta, neb kardinála Vlka fakt nejde přirovnávat k Erdoganovi, bych tomu asi říkala svědomí a vlastní názor a obojí je taktéž věci, jejichž respektování já naprosto uznávám.

No a za druhé, víra a taktéž nevíra (!!!) je osobní záležitostí každého člověka. Jako nevěřící opravdu nevím, proč bych se měla klanět komukoliv z církevních hodnostářů - i když myslím, že toto roli v rozhodování pana prezidenta nehrálo. Pro ilustraci - byla jsem kdysi přítomna na koncertu České mše vánoční Jana Jakuba Ryby. Aspoň takhle to naše místní farnost, která to skutečně jako pouhý koncert (!) s obrovským zájmem lidí pořádala celé roky, inzerovala. Jaké bylo překvapení místních, když ten jeden rok místo ohlášeného koncertu začala skutečná mše... a po nevěřících se na ní vyžadovala aktivní účast. Já, coby postkomunismem odkojené dítko, jsem neznala ani slovo, a připadala jsem si neskutečně zrazená, že mě církev takhle sprostým trikem vtáhla do nějakého takového rituálu. A ne, lidem na mši jsem tu ruku, kterou mi nabízeli, prostě já nepodala. Pro někoho nepřekonatelné hulvátství. Ale já bych tím zradila všechno, čemu věřím. A kromě neskutečně sprostého podrazu to pro mě byl hlavně výraz naprosté neúcty naší farnosti k nevěřícím. Jakým právem doslovně zamykají nevěřící v kostele a nutí je do modliteb??? Víckrát jsem do našeho kostela nevkročila.

Ať se vám to líbí nebo ne, každý člověk by měl jednat nejdřív podle svého svědomí - a až pak podle toho, co si o něm pomyslí lidi.

7 3
možnosti
IJ

Ale on není člověk, on je prezident.

0 1
možnosti
MB

No, nemám nic proti panu kardinálovi ...ale proč by tam musel být president? Církev je snad odloučena od státu.

Proč by se musel president účastnit pohřbu zrovna katolického představitele? Nebo by měla být účast prezidenta povinná na pohřbech představitelů všech církví? Kolik jich u nás působí? Jsou si církve u nás rovny?

Pakliže necítí potřebu se zúčastnit jako člověk, sám za sebe ...nevidím důvod, proč by tam musel být za stát. Nejedná se přece o státní pohřeb.

Navíc si myslím, že by to Zeman schytal i v případě, že by se zúčastnil...hned by se na něj snesla kritika, že je neupřímný, že honí jen politické body, že by si to kardinál Vlk nepřál, a že znesvětil obřad, tím, že se tam vecpal atd..

Takže Zeman si nevybere...a naopak kritik si vybere vždycky, co se mu hodí..

Ale mně tenhle jeho postoj připadá přirozenější nežli jeho osobní účast.

10 3
možnosti
JN

Přesně tak. Navíc, jak jsem se dočetl dnes v novinách, tak premiér a předsedové obou komor parlamentu na ten pohřeb také nejdou.

10 2
možnosti
MK

M24i56l53a74n 10K43e62s52l

24. 3. 2017 22:29

Takových lidských ubožáků jako je prezident je nás asi moc.Budou to snad všichni ti,co nesouhlasili ze způsobem provedení či rozsahem církevních restitucí.Za způsob jednání o nich si vysloužil kardinál přezdívku "církevní harpagon" .Ti lidští ubožáci si myslí,že prezident nemusel na pohřeb jít.Záleželo jen na jeho osobním rozhodnutí.Sice všeobecně platí,že o mrtvém jen to dobré,ale nechtějme po nikom,aby se přetvařoval.Nakonec,kdyby se zúčastnil tak by byl nařčen z přetvářky.

2 4
možnosti