Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J53a37n 20R30á10ž

15. 4. 2017 18:51

Naštvat feministky a některé samoživitelky není nijak složité.

Mimochodem i já to s oblibou dělám.

2 0
možnosti
KT

Co vám samoživitelky udělaly?

1 0
možnosti
Foto

Jedna nelogičnost systému, která dolehla na moji nyní 0dospělou dceru: její otec se v den její plnoletosti rozhodl, že přestane platit státem vyměřene výživné 3000 měsíčně (!) Dcera pochopitelně k soudu nešla, přesně jak čekal. Na gymplu jsem ji živila já + její brigády, na výšce též. Po promoci neměla hned práci, tak šla na úřad prace,kde nárok na podporu = 0. V té době začal otec z čista jasna posílat měsíčně 4000 ze svého nekolikatsettisicoveho dluhu. Na ÚP ji vysvětlili, že nemá na nic nárok, neb má příjem nad úrovní zivotniho minima. Z mnoha otázek, které bych ráda panu Čunkovi položila jen jedna: jak ještě jinak bych měla nést následky rozhodnutí mít dítě s člověkem, kterému v 50 bouchnou saze, okamžitě odloží původní rodinu a udělá si s 20ti letou holkou novou?

3 1
možnosti
JR

J36a89n 35R47á61ž

15. 4. 2017 19:15

K Vaší poslední otázce: Při vší úctě a respektu k Vám i Vaší dceři, je to jen a pouze váš interní vnitrorodinný problém. Dítě není veřejný statek, aby se o jeho výživu místo rodičů staral stát. Stát má jen zaručit to, že když Váš bývalý neplní své závazky, aby na něj byla uvalena včas exekuce, aby nemohl "odklonit" majetek. Jestli bude exekuce úspěšná nebo nebude to už starost státu není, protože nemůže zřídit pracovní tábory pro dlužníky, neb je to v rozporu s novodobě pojatou humanitou. .

Považujete tento názor zcela jistě za tvrdý a nelidský, ale život není procházkou růžovým sadem a není a nikdy nemůže být ke všem spravedlivý.

5 1
možnosti
MB

A pak, že neexistuje ráj na zemi ! Kouříš, piješ, byl jsi v KSČ - STB, nerespektuješ zákon, byla na tebe uvalena exekuce - vůbec to občaneto neřeš ! Nenapravuj se - naopak - dotáhneš to až na hlavu státu - vol mne - jserm tvé svědomí ! Podobně - soulož s kýmkoliv, výběr partnera neřeš - žádné náslešdky tě nepotrefí, nevdávej se (přijdeš o podporu), za status samoživitelky se nestyď a na pojem vdova zapoměň ! Archaické pojmy - Naopak, i byt ti pak přidělíme ! Ty jsi zase náš ideální bod volebního programu ! Myslíme na tebe - a hlavně přijď k volbám - jsme strašně zadluženi - Tvoje ČSSD ... :-)

5 1
možnosti
ZJ

Čunek pouze řekl o, co si mnoho lidí myslí. A multikulti se do něho pustili. Včetně známé odrhovačky, že si vydělával a současně bral podporu. Pouze jedno neuvedli. A to, že se jednalo o případky na děti a těch se nemůže zříci, to jsou peníze dětí.

Podle současného trendu je in nemanželské soužití, bez závazku. Kdo souloží, ten by si měl být vědom rizik. On (ona) si užijí a my to bude platit. Zálohovaně.

17 1
možnosti
PK

Tyhle alimenty stejně na výživu nestačí, takže platit bude v každém případě i někdo jiný než stát. A jak jsem tam vyložila, zas tak moc se nezmění - jen trochu bohatší rodiny na zálohované výživné už nedosáhnou... a ty chudší už zpravidla státem podporované jsou, jen v jiné podobě. Je to mnoho povyku pro nic, což Jiří Čunek buď nepochopil, nebo naopak pochopil a populisticky využívá, i když podle mě ne moc šťastně.

1 0
možnosti
Foto

Nikdo nemá žádné právo na to, být někým vyživován.

6 2
možnosti
PK

Tak to Vás asi zklamu, ale dítě tohle právo má. Dokonce má právo podílet se na životní úrovni obou svých rodičů.

7 1
možnosti