Diskuse

Pomlázka a ženská obřízka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyslehal jsem (opravdu jen symbolicky) 6 svych kanadskych kamaradek zde na Yukonu.

Bylo to spatne? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Genderově nevyvážený článek nerespektuje právo mužů oslavit příchod jara. A autorka matlá dohromady věci, které spolu vůbec nesouvisí. Řekl bych, že si nezaslouží vyšlehat pomlázkou, protože která není vyšlehaná, do roka uschne....:-);-D;-O

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám s tímto všem ženám, které jsme kdy pomlázkou zmlátil.

0 0
možnosti
Foto

Jste především hloupá.

Každý normální kluk ví, že se mrská jen tak na oko. Nikdy jsem nezažil v okolí, že by někdo holku zmlátil až to bolí. Jde jen o tu symboliku.

Ztráta těchto tradic je jen dalším krokem k uniformitě společnosti, kterou určitě nechcete, to mi věřte.

2 1
možnosti
JH

J94a64n 22H78r10u22z83a

24. 4. 2017 13:52

Především je třeba předávat tradice. Účelem pomlázky je dotykem (nikoliv šleháním nebo mlácením) symbolicky předat ženě jarní sílu a zdraví rašícího vrbového proutku nebo proudem vody a ona chlapce odměňuje zdobeným vejcem, symbolem života. Toto jsem vysvětlil svým dětem a i dnes vnukům.

1 0
možnosti
JB

A teď jste mi zkazila Velikonoce! Šťastná?!

1 0
možnosti
MH

Bezva názor. Vydržte a buďte dál kamenem v tom proudu. Je zábavné sledovat, jak to berou lidi jako útok na jejich "normálnost".

0 0
možnosti
PP

Na ZŠ se skoro všechny spolužačky na koledníky těšily, netěšily se ty ne moc pěkný, na něž nikdo nechodil a "mrskút" odsuzovaly stejně jako autorka...

1 0
možnosti
JS
Foto

Není nic jednoduššího, než se na Velikonoce zavřít a nikoho nepouštět. Ale není to škoda?

2 0
možnosti
PK

No to určitě je. Nebylo by ještě jednodušší, kdyby se na návštěvu chodilo bez pomlázky, aby se tohle dilema ani nemuselo řešit? :-)

1 0
možnosti
KL

fajn pohled, takovy socialisticky, nebo aktualne evropsky. i kdyz s tim nemusim mit nic spolecneho, pokud nechci, ale se mi to stejne nelibi, tak to radeji zrušíme vsem.

a srovnani s obřízkou je na urovni holinek a hodinek, oboji se natahuji..

4 0
možnosti
ID

Nektere tradice si proste zaslouzi aby se proti nim zvedaly hlasy. Jako divce mi pomlazka vzdy byla trapna a klidne bych se bez ni obesla. Neni to jediny zvyk, ktery si zaslouzi uvahu. Ve Spanelsku se take podivali novyma ocima na byci zapasy.

3 2
možnosti
KS

"Jako divce mi pomlazka vzdy byla trapna a klidne bych se bez ni obesla." To je podle Vás dostatečný důvod na odsouzení této tradice? Mně to taky připadalo vždycky trapné a koledovat jsem byl naposled jako asi tak šestiletý. Nikdy mi to prostě nesedlo. Jenomže mnoha jiným lidem se to líbí, takže co?

1 0
možnosti