Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Festival resp. představení je dotováno z veřejných peněz. Donátoři jistě nemají ani nechtějí cenzurovat, avšak mají nepochybně právo nastavit určité meze, za něž nelze zajít, např. když se za umění vydává pornografie, nebo brutálně hanobí symbol křesťanství.

1 0
možnosti
PK

Pletete si politiky s donátory. Cituji: "Donátor je osoba, která vlastním nákladem vytvořila hodnotu a tuto hodnotu odkázala dedikací nejčastěji veřejné společnosti." Politik nic nevytvořil, je pouze voleným a dočasným správcem veřejných prostředků. Politici rozhodují o přidělení prostředků na konkrétní záměry a vybírají kompetentní osoby, které záměr realizují, ale opravdu nemají právo ani schopnosti rozhodovat o dramaturgickém plánu divadelního festivalu a o tom, co ještě je umění a co už ne. Přísně vzato je donátorem tohoto festivalu každý občan města, který přispěl do rozpočtu, tj. nejen ti, kteří protestují a podepisují petice, ale i ti, kteří si na představení koupili lístek, nebo k věci mlčí a cenzuru nechtějí.

1 0
možnosti
VF

Vše je pod hlavičkou ND Brna, což je příspěvková organizace zřízená městem. Dá se proto říci, že tuto akci organizuje a platí současná koalice. Takže já nebudu ve volbách volit ani jednu stranu z těch, které se proti zařazení hry nepostavily - obzvláště ANO, Žít Brno... No a petici podepíšu také.

5 0
možnosti
JJ

J86i64ř86í 54J64a41n58d46a

19. 4. 2018 22:20

Jinak, Oliver Frljič není žádný "kontroverzní" dramatik. Je to prostě obyčejný rudý nok.

3 0
možnosti
MK

Rv Být pravověrný křesťan, tak v tom divadle (ne, nenechám bouchnout bombu), ale rozprášil bych tam prach vyčesaný z koňské kůže.

4 0
možnosti
Foto

Nestojí mi za to, ale petici bych klidně podepsal.

1 0
možnosti
MB

M80i89l35a34n 69B43í34l81e75k

19. 4. 2018 20:56

Literární kritik Jiří Peňás, kterého sotva lze vinit z úzkoprsosti, napsal: "...Připadá mi to... blbé, prvoplánové, trapně a banálně blasfemické. Představení jsem samozřejmě, stejně jako pan Hladík, neviděl, ale o inscenacích Olivera Frljiče jsem četl a četl jsem s ním rozhovor. Obojí ve mně vzbudilo dojem, že jde o politické kýče, které čím více navrší hysterie a demagogie, tím větší dojem udělají u spřízněného publika, které stejně je jediné, jež je na takové věci zvědavé..."

8 1
možnosti
Foto

sotva jsme se zbavili cenzury komunistů a už nás budou cenzurovat jiní?8-o

2 5
možnosti
MB

M77i65l95a95n 72B80í34l10e61k

19. 4. 2018 21:08

Tady jde spíš o pojetí elementární slušnosti. Vy byste vámi milovanou osobu (zkuste si představit třeba rodinného příslušníka) nechala znásilňovat někoho jiného?

5 0
možnosti
Foto

Nejsem věřící, ale žiji ve společnosti, která stojí na židovsko- křesťanských základech a to mně silně vadí. Ukázat ve hře, jak Mohamed znásiňuje křes ́tanku, by si nikdo nedovolil.

10 0
možnosti
Foto

copak vás někdo nutí abyste do toho divadla chodil?8-o

2 8
možnosti
JJ

J50i19ř14í 40J53a12n33d39a

19. 4. 2018 20:28

To víte, kdyby se ozvaly nějaké feministky a podobné aktivistické spolky, že je to sexistické, nebo že hra uráží nějaké menšiny, např. tzv. LGBT komunitu, tak by "stáhli ocas" a hra by byla promptně zrušena.

https://zpravy.idnes.cz/knihovna-av-cr-kvuli-sexismu-zrusila-vystavu-aktu-f8c-/domaci.aspx?c=A151106_112821_domaci_fer

5 0
možnosti
Foto

vážně? V zemi kde je za uměleckou výstavu považováno to, že nahé spoutané modelky může návštěvník osahávat igelitovou rukavicí?8-o

1 6
možnosti
PV

A uz je to tu zase, jakasi obhajoba komunisticky smyslejiciho umelce. No hlavne, ze ti komunisti, nechali svobodne dychat lidi s jinym nazorem ;-DRv.

http://www.divadelni-noviny.cz/oliver-frljic-skutecny-umelec-musi-byt-levicovy

7 0
možnosti
PK

Vážení silně znechucení křesťané...nikdo Vás na tu hru nezve...já sám nemám zájem, ale kdybych měl tu moc, udělal bych vše proto, aby lidé kteří mají zájem mohli tuto hru vidět a učinit si samostatný názor. Takto to fungovalo za komunistů a dnes snad již jsme o kus dál...tedy doufejme:-/

4 7
možnosti
MK

Aha, a vyjádřit názor mohou?

7 0
možnosti