Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Výborně napsáno a sdílím na FB.

0 0
možnosti
JZ

J57a45n 53Z40í92m84a

1. 5. 2018 20:17

Zdravím Petro. Myslím že to vybicovavani opravdu působí negativně. Ale takhle je sport negativní na celém světě. Ten vrcholový. Nejlepší je když to člověk může brát jako zábavu. Zamlada jsme vymlátili každou hospodu, holek bylo nepočítaně a to jsem měl jen 7 kyu. To byl sport co je pozitivní.

0 0
možnosti
Foto

V podstatě dobrý článek. R^

Nic se nemá přehánět. Podobně je to i u některých jiných profesí, kde je vyžadováno špičkové nasazení a špičkové výkony, například u herců, baleťáků, ale i u vědců. Každý, kdo se do něčeho podobného pustí, by si měl hlídat, že se dlouhodobě nepřemáhá. Práce by měla být především radost a nejen honba za výkonem a úspěchem a člověk musí umět odhadnout na co stačí a na co ne.

Motivaci by měl mít především vnitřní, že ho něco baví, a ne, že to dělá pro rodiče, pro peníze, pro statut atd.

Sportovec, umělec i vědec si musí občas odpočinout, to mu pomáhá pak odvést špičkové výkony. Einstein jednou na otázku, co pro jeho úspěchy bylo nejdůležitější zmínil tři věci:

- fantazie (ne dřina a myšlení, pochopitelně to tam do jisté-značné míry také bylo),

- jsem zapomněl :-),

- umět odpočívat a na problémy, kterými se zabýval, na čas zapomenout. Na řešení těch problémů pak člověk někdy během odpočinku v podvědomí (nevědomí) přijde. To jistě známe i z normálního života, že když nad něčím usilovně přemýšlíme, tak to nepomáhá a později nás to napadne jakoby "samo od sebe".

Sportovci, kteří se dlouhodobě přemáhají bývají častěji zraněni. Fotbalisty Poborský trpěl zraněními jen výjimečně. Vysvětloval to tím, že jeho hra byla založena především na technice a ne na obrovském fyzickém nasazení (i když tam pochopitelně někdy také bylo).

0 0
možnosti

Jde hodně o regeneraci. Když se podíváte třeba na Ronalda, ten také nebývá zraněný. Protože dává regeneraci 100 %

0 0
možnosti
BP

Články jsem četla a i jako žena myslím, že to nemysleli proti ženám. Nikde nikdo neřekl, že žena vrcholová sportovkyně nebude úspěšná... jen, že podle svých zkušeností psychoterapeuta - hodně pravděpodobně bude úspěšná vrcholová sportovkyně nešťastná - ještě jednou opakuji - podle zkušeností psychoterapeuta. A klidně kamenujte.

0 1
možnosti
JZ

Škoda, že nevoláte po diskuzi, ale po kamenování. ;-)

Ale stejně vám nevyhovím.

Haník není psychoterapeut a jeho vztah k ženskému sportu je dlouhodobě takový ... no, prostě se jakžtakž vyvíjí směrem, že mu přece jen pomalu přestává vadit, že sportují, když je to baví.

A oba hlavně strašlivě generalizují. Což mě docela překvapuje vzhledem k tomu, kolik sportovců a sportovkyň osobně dobře znají.

3 0
možnosti
MS

Rád bych zde viděl alespoň jedno jméno z n á mé h o vrcholového sportovce, který spáchal sebevraždu.

0 0
možnosti
EK

Rajtoral a Bystroň.

2 0
možnosti
MN

Rozhodně karma, ale doporučuji nebrat si to tak osobně. Noviny nejsou skoro nikdy objektivní, většina komentářů jsou jen subjektivní názory, proto se taky nedá prakticky ničemu věřit. Každopádně by mě zajímalo kde ten pán studoval psychologii. Moc dobrá škola to asi nebyla. Udělat podobné zobecnění z pohledu pohlaví je to úplný nesmysl.

2 0
možnosti
PV

Dobre jim tak, kazdy/kazda ma, co chtel.

0 0
možnosti
Foto

Parádny trolling, máte karmu! R^ ;-)

1 0
možnosti