Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Enter67

9. 3. 2012 15:35
BRAVO!

Slyšet v dnešní pokroucené době podobný názor je vzácnější než alpská protěž!! Autorce vřelý dík (ne, opravdu nejsem žádný domácí návrhář, trpící kvůli značkám nedostatkem)!! A lidi - ano, je to každého osobní boj, jestli se mu víc líbí značkové či neznačkové hadry (řeči o kvalitní práci a lepších materiálech u "značek" si nechte pro své praprababičky). Ale OPRAVDU si myslíte, že je nutné zaplatit za značku 3x-6x tolik, než za neznačkový hadr? Drtivá většina lidí z mého okolí, co na tomto trendu ujíždí si značku kupuje jen proto, aby ukázali, že na to mají!!! A na lidských poblázněných pocitech (zejména ješitnosti) stojí celý tenhle "značkový" byznys!!! Btw. I kdyby byly ty trika a rifle světových "značek" kvalitnější, než ty obyčejné, stejně do dvou let skončí hluboko v šatníku, stejně jako ty levné neznačkové. Proč? PROTOŽE SE ZMĚNILA MÓDA! A "staré" styly už nefrčí! HA HA HA!!! A to ani nekomentuji to, že jak levné, tak drahé triko ušije stejná čínská švadlena za stejnou mzdu ...

4 0
možnosti
L

limu

9. 3. 2012 9:23
A co to spíš chápat tak

že je to každého osobní věc v čem chodí a kolik utrácí za věci na sebe nebo ku potřebě. Pokud se mi něco líbí a mám na to tak si to koupím. Příjde mi uplně stejné poukazovat na někoho kdo chodí ve značkovém, jako poukazovat nadruhou stranu na to že někdo chodí v No name hadrech. respekt a tolerance, to je spíš to co tu chybí ve společnosti.

6 0
možnosti
RH

Enter67

9. 3. 2012 15:42
Re: A co to spíš chápat tak

Respekt a toleranci dokážu projevit ve stovkách situací, ale vžít se do myšlenkových pochodů "značkového maniaka"? Ne, to po mně nemůže nikdo chtít. Takže ano, klidně si v tom choďte, když je vám vlastní pocit "značkovosti" milejší, než dobře investované peníze do něčeho skutečně hodnotného (nemovitosti, kultura, vzdělání atd.). Česká dolina je přeplněná maloměšťáctvím a s ním propojenými nešvary typu "když vy inžinýrku, tak my doktora a když vy břízolit, tak my do patra". A když soused Adidas, tak já Calvin Klein? Proč? Myslíte, že světoví vynálezci dokázali posunout lidstvo vpřed svými objevy proto, že na sobě měli ve chvíli objevu nějaké značkové hadry? ;-D;-D

3 0
možnosti
A

AlBunda

9. 3. 2012 0:24
pokud si to někdo kupuje jen kvůli tomu

vyšitému logu nebo emblému,pak je něco špatně,ALE je to snad jeho věc.Osobně si myslím,že jde o kvalitu a ta tam je,pokud je to opravdu značkové-jde o úplně jiný materiál,zpracování....Velké rozdíly jsou v riflích,zkuste si obléct rifle z tesca a např .Boss,Armani,to je nebe a dudy,ale netřeba se z toho nějak hroutit nebo to tak prožívat jako autorka.Jasně ,že záleží i na peněžence,pokud někdo vydělává průměrnou výplatu,tak se nebude oblékat v Londýně nebo Paříži.Nepíši záměrně o Praze,protože tam je to předražené a ne vždy nejnovější

1 0
možnosti
JZ

lapac

9. 3. 2012 23:06
Re: pokud si to někdo kupuje jen kvůli tomu

Velke rozdily jsou v RIFLICH, svedci o neznalosti znacky RIFLE.  Vsechny cigarety taky nejsou SPARTY a automobily SKODOVKY. Nazyvat vseobecne dziny RIFLE, je totez, jako rikat vsem oblekum napr. BOSS.

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

7. 3. 2012 20:39
mně je

úplně jedno, odkud to oblečení je, ale musí mi sednout a slušet;-)

2 0
možnosti
PP

kulischek

7. 3. 2012 11:16
článek mi přijde nesmyslný

především není jasné, co paní považuje za "značkové oblečení"? dnes má nějakou značku i oblečení z tesca, nebo to co prodává vietnamec...A je to prodáváno taky globálně...

1 0
možnosti

mamina2

8. 3. 2012 7:53
Re: článek mi přijde nesmyslný

Myslím, že je to úplně jasné. Je to oblečení nějakých známých značek, které si někteří lidé kupují právě kvůli té značce. Zančka z Tesca ani od Vietnamců tohle nesplňuje.

3 0
možnosti
JB

generál Failure

7. 3. 2012 10:40
Projev sociálního cítění

Kupování značkového oblečení je projev sociálního cítění. Jste-li milionář, a máte-li současně silné sociální cítění (což není vůbec tak neobvyklé, jak si často neúspěšní a frustrovaní lidé namlouvají), dáte to najevo tím, že budete kupovat značkové věci. Když si koupíte nejlevnější oblečení (auto, nábytek, jídlo, ...) na trhu, chováte se jako sobec, který se handrkuje o každý haléř a lidi pro něj pracují za žebráckou mzdu, usmlouvanou na samé hranici možného. Koupíte-li si něco luxusního a příšerně předraženého, všichni, kdo to vymýšleli, vyráběli a prodávali tak od vás vlastně dostanou velkorysou mzdu.

2 0
možnosti

mamina2

8. 3. 2012 7:52
Re: Projev sociálního cítění

Jako fór dobrý. Jinak blbost, protože ten velkorysý výdělek se rozhodně nerozdělí mezi ty, co to vyráběli a prodávali na samém konci.

8 0
možnosti
JH

děteněkam

7. 3. 2012 9:42
Mně můžou ...

Jestli jste tím myslela to, co si myslím, že jste myslela - tak jste pěkně sprostá.

Ale názor je to rozumný.

0 0
možnosti
KS

Equus

7. 3. 2012 9:39
Značkové zboží se kupuje proto,

aby na člověka dalších 90% lidí nekoukalo skrz prsty. Prostě stádnost.

6 0
možnosti

mamina2

7. 3. 2012 10:22
Re: Značkové zboží se kupuje proto,

90% lidí dost přeháníte. I když v některých méně inteligentních komunitách to může být i tak.

1 0
možnosti
MD

midou

7. 3. 2012 9:22
občas

stačí v šatníku převrátit sloupce košil a triček vzhůru nohama a hned mám nové příspěvky k nošení...

4 0
možnosti
Y

Yarda.

7. 3. 2012 8:15
Chcete značkové a levné oblečení?

Doporučuji se podívat sem:

http://www.fashion-arena.cz/cz/kde-nas-najdete

Pokud máte štěstí, dostanete tam značkové věci za cenu co se moc neliší od "čím víc pruhů, tím víc adidas" někde na tržnici (prodejna Adidas je tam samozřejmě taky, ale od nich mne zatím nic nezaujalo - dost věcí mám třeba od Reeboků, taky jsme výhodně koupili pro syna oblek od Blažků).

A kultura prodeje je tam celkem na výši.

1 0
možnosti
PC

cermik

9. 3. 2012 17:29
Re: Chcete značkové a levné oblečení?

Nechci Vám brát iluze, ale adidas a Reebok je jedna a ta samá firma :)

0 0
možnosti