Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J i ř í

7. 3. 2012 8:11
Naprosto souhlasím.

Zřejmě máme oba problém, že nejsme in (což je pouze jiný výraz pro "stádový typ").

1 0
možnosti
Y

Yarda.

7. 3. 2012 8:29
Re: Naprosto souhlasím.

Pro takové týpky se ujímá výraz "frikulín" - tj. někdo, kdo je FREE, COOL a IN;-D;-D;-D

2 0
možnosti
S

sharkcom

7. 3. 2012 7:39
značkofilové

Tradiční Český fetišizmus.  Někdo si na sebe navlíkne odporný tepláky a mikinu s chodící reklamou a ještě je za to ochoten zaplatit nehoráznou částku.  A ještě si myslí, že je IN...   Ve finále to šijou někde ťamani ve stejný fabrice, jako ty na tržišti za adekvátní cenu...

0 0
možnosti
VS

Astaroth

7. 3. 2012 9:52
Re: značkofilové

Za cesky fetisismus bych oznacil spis tendenci nosit obleceni urcene pro zdolavani Alpskych a Himalajskych velikanu na prochazky, v horsich pripadech i dochazeni do prace, po Praze. Rano v metru to vypada, jako by byla pristi stanice "Lhasa - zakladni tabor Everest" Rv

8 0
možnosti
LM

Kamil Střihavka

7. 3. 2012 6:12
No a?

Proč  cpeš na web informaci o tom že si kupuješ oblečení? Já měl včera k večeři vynikající tlačenku,taky českou a otravujus tím snad někoho??:-)

0 0
možnosti
R

Roman37a

7. 3. 2012 7:16
Re: No a?

Mě si zkazil náladu. Já měl k veřeči párek:-(

0 0
možnosti
VK

kossacek

7. 3. 2012 0:47
Zrovna sako byl špatný příklad

Kvalitní sako je při nošení znát a v ČR rozhodně kvalitní (i české) obleky nevycházejí levněji než například v Rakousku. Spíš nechápu, že si někdo kupuje tepláky nebo hadrovou mikinu za 2500. Ale každého věc. Jen pak vždycky nechápu to kňučení, jak je všechno drahé a že si máme dál jako stát půjčovat a peníze podle pochybných "spravedlivých" klíčů rozdávat obyvatelstvu..

2 0
možnosti
JM

J i ř í

7. 3. 2012 8:12
Re: Zrovna sako byl špatný příklad

Kvalitní není vždy totéž jako značkový.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

7. 3. 2012 0:36
Když já nějak nevím....

Mně přijde stejně pitomoučké naznačené zbožštění značek, ale stejně tak i jejich hysterické odmítání. Je to v podstatě jako rasismus. Dokud bude značka hrát jakoukoli roli, ať pozitivní nebo negativní, je na tom něco špatně. Prostě když se někomu něco líbí a je to k mání za cenu, kterou je za to ochoten zaplatit a nárokům dotyčného odpovídá i kvalita, je to jeho věc. Osobně jsem třeba vyléčen z rádoby značkových obleků. Není nad krejčího, ale někdo to může vidět jinak. Kromě toho, co je to značka. Adidas? Converse? Puma? BOSS? CK? Pro někoho to může klidně H&M, C&A, ZARA nebo Franta & spol. Pro někoho je adekvátní cena za třičko stovka, pro druhého tři tisíce. Má smysl hledat, co je správně? Existuje něco takového?

4 0
možnosti
A

aht4pha

6. 3. 2012 23:13
bla bla bla blabla

To že článek nemá hlavu a patu OK. To že Conversky se odporoučej za pár týdnů, asi né. To že se dá pořídit české zboží levněji a lepší než ověřené značky? Asi určitě né! Porovnejte volnočasové vybavení české firmy rejo... a Hi-Tec, Kiltec... a spoustu dalších soupeřů a? ceny jsou minimálně srovnatelné když už né nižší. A jestli jsou čeští ukrajinci šikovnější než ti od Kilteku z Maďarska? Naprosto tragické pánské obleky z OP za 10.000 a víc? Čínskej rebrandovanej shit, i prodavačky to nechtěly prodávat. Ještě že to dopadlo jak to dopadlo. To že existuje v Čr spousta šikovných designerů a kreativců je jednoznačně dobré, ale k čemu když jejich brand lepí na čínská trika s minimální gramáží? Kvalitní bavlněná trika se dají pořídit v Portugalsku a Turecku, když místo značky na prsou zkontrolujete kvalitu a cedulky můžete narazit na značková trika co přežijí 3tí světovou. Nakupovat značku jen pro značku je nesmysl, ale pod slupkou značky koupit kvalitní materiál a střih se pořát v pohodě dá

2 0
možnosti
A

aht4pha

6. 3. 2012 23:24
Re: bla bla bla blabla

Proč všem leží na srdci adidas? where is a problem? Že běžecké boty vydrží 3 měsíce? Vydrží. Zkuste hrát fotbal kolik Vám vydrží ty nejlepší kopačky z klokana nebo kterékoli nad 4K? 4 zápasy?  plus mínus. Jde o preference. Pokud chci dlouhotrvající "kvalitu" tak si pořídim funkční main stream značky u běžeckých bot New Ballance, Oasic... Tyto značky vydrží 5x tolik než  "předražená konkurence", ale za jakou cenu? Pokud chci kvalitu pohodlí pořídim si profi nástroj od Adi. Kvalitní pohodlná a funkční obuv musí mít nastavenou životnost!!! Právě pro to aby byla funkční a mohla plnit to co výrobce vysvětluje ve svých prezentacích. Kvalitní závodní pneumatiky také gumují a tím se opotřebovávají daleko rychleji. ... Nejsem teoretik, nemám vygumovanej mozek reklamama, ale občas běhám a možná podle češtiny poznáte že nejsem čech.

2 0
možnosti
S

stedrik

6. 3. 2012 23:12
značkový věci?

zásadně jenom zbraně a HIFI :-)

1 0
možnosti
M

musicrex

6. 3. 2012 22:13
příběh

Koupil jsem si v sportovní boty Adidas na běhání. Po 3 měsících používání se mi roztrhla špička palce. Šel jsem to reklamovat. Bylo mi oznámeno, že reklamace se nepřijímá, protože jsem obuv nevhodně používal. Přesně, že jsem v nich běhal denně !!! Můj předpoklad , že cena 3500,- zaručuje kvalitu, byl špatný. Doba se změnila. Záruka korespondece mezi cenou a kvalitou již neplatí. Tzn. i značková věc může být nekvalitní a drahý "shit". ( p.s. pod hrozbou soudní dohry mi byla nakonec reklamace uznána, ale má důvěra ve značkové věci silně utrpěla ):-/

1 0
možnosti
R

Roman37a

6. 3. 2012 22:22
Re: příběh

Problém není ve značce. Občas i ta nejrenomovanější firma vyrobí zmetek který vpustí do prodeje. Bota si musí s nohou rozumět. Pokud dojde k roztržení, je něco špatně.... Co je ale znepokojivé je chování personálu který botu prodává.

6 0
možnosti
MF

FenyAMG

6. 3. 2012 21:56
Škoda konce Prostějovské

Koupit kvalitní obleky a nemuset vyhodit půl běžného platu je teď pomalu pohádkou.

2 0
možnosti
B

B-25

6. 3. 2012 21:56
Předražené cosi...

Nejen značkové oblečení, ale výrobky celkově, včetně elektroniky. Třeba u "hader" je zajímavé sledovat nudící se prodavačky v "echt" buticích různých značek.. Např. brněnská Van'kovka, Olympie atd. Hadříky, jejichž výrobní cena někde v Bangladéši je třeba 10Kč, plus dejme tomu za dopravu 30,- se prodává za 650,- 8-o Věčně vylepené plakáty typu MEGA SLEVY jsou výsměch... I kdyby 80%, prodejce nikdy netratí...:-/

Povídá se, že v Asii jedou na lince značkové botičky...a na té samé pak v noci jedou neznačkové.. Tak si vyberte.

Podobně u elektroniky. Nemám problém koupit novou, neznámou značku. Třeba MP3 Gogen - vynikající a levnější než ZNAČKOVÉ..., DVD Mustek, které přehraje cokoliv - na rozdíl od (opět) ZNAČEK, které ač dražší si kolikrát s nějakým formátem neporadí atd atd.

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

6. 3. 2012 22:25
Re: Předražené cosi...

To s tou Asií je mýtus. Nikdy by si výrobce nenechal ve své továrně šít po nocích padělky vlastní značky. To by musle být na hlavu.

Asiati jsou hodně šikovní a rychle věci dokážou obšlehnout. Nakoupí jednu serii originálního oblečení a za týden už prodávají jeho věrné kopie. V Thajsku nebo Malajsii je běžné, že obchodní domy v suterénu prodávají padělky a ve vyšších patrech pak originály značek. Padělky tam nikdo neřeší a mnohdy jsou třeba ta kopírovaná trika i celkem kvalitní,ale nikdy nejsou vyráběná v továrně daný značky. Lacoste v Thajsku originály koneckonců ani nedělá. Nemám problém přiznat,že jsem si někdy v roce 1999 když jsem byl v Thajsku poprvé koupil padělek trika Lacoste a slouží mi i když na doma dodnes;-)

1 0
možnosti