Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jsoud

6. 3. 2012 21:42
S českými obchody je však problém.

Většina z nich prodává cizí výrobky. A někdy je jejich kvalita stejná jako u Vietnamců. Jen ceny jsou trojnásobné. Je snad ještě v Česku nějaký výrobce oděvů? Já o něm nevím.:-)

0 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

6. 3. 2012 21:28
Paní Kišová,

dneska tady máte opravdu kvalitní diskutéry ;-D;-D. Věčně mentorují estétka z NY a zástupce parádivé menšiny mužů :-P

0 0
možnosti
G

Gwendolyn!

6. 3. 2012 21:35
Re: Paní Kišová,

A kde je mentorujici estetka z NY?8-o Kdo tady mentoruje? Bavili jsme se o znacce a kvalite, neni to nase vina, ze nemate k tematu co rict a jenom jste si prisel plivnout vas pelynek.

2 0
možnosti
RK

peanutka

6. 3. 2012 21:12
...

Tak tak, rozkradení OP ještě teď težce nesu a marně přemýšlím, kde si budu oblečení teď kupovat, protože španělské hardy vyrobeny v Číně velikosti 36 s cenou o dvě nuly delší to teda rozhodně nebudou.

1 0
možnosti

mamina2

7. 3. 2012 10:27
Re: ...

A co Blažek nebo Koutný? To jsou myslím čeští výrobci.

0 0
možnosti
TA

tajny agent

6. 3. 2012 20:56
Zabavne je pozorovat vychodevropany v cizine

nakoupi si ruzne znackove zbozi a mysli si, ze se z uklizece zachodku nahle stal milionar ... trapne ... musel jsem prekonavat hnus abych ke znackam nemel vztah jako k mode buranu ... . Na druhou stranu je to dobra cesta jak si tyto lidi z bananovu ziskat, kdybyste se nedej Boze ocitl v situaci bez znamych ... nakoupite nejake levne znackove  tretky a hned vas vemou do klubu ... opravdu trapne.

0 0
možnosti
G

Gwendolyn!

6. 3. 2012 21:10
Re: Zabavne je pozorovat vychodevropany v cizine

ze stejnych duvodu bych si nekoupila kabelku Vuittona, i kdyby se mi libila, nosi ji totiz jista sorta lidi

1 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

6. 3. 2012 18:50
Značkové zboží nosíma nestydím se za to

Ono taky jde o to jaké oblečení člověk nosí. Mám dva obleky a ty značkové nejsou. Oba jsem si nechal ušít od indického krejčího na dovolené v Thajsku. Podobné je to s košilemi. Ty mám nakoupené buď od tuzemského Blažka a nebo taky šité na míru u indických krejčích.

Ale trička , džíny a boty mám tzv. značkové. Neumím si představit, že bych si nechal ušít džíny a nebo že bych hledal nějaký český obchod abych si koupil český tričko. A protože džíny nosím ve volném čase rád a často tak si kupuju vždy dvoje až troje džíny ročně a vždy nějaké značkové,protože je ta džínovina prostě kvalitnější už na pohled než u těch neznačkových. Letos jsem si v lednu koupil dvoje Pepe Jeans a jsem naprosto spokojený. Trika kupuju průběžně dle potřeby a většinou na dovolených v zahraničí kde je takřka vše levnější. V poslední době jsem si oblíbil tzv. funkční ,která pohlcují pot.

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

6. 3. 2012 18:50
Re: Značkové zboží nosíma nestydím se za to

Boty mám pak taky od kvalitních výrobců. Do práce k obleku Geox (nepotí

se v nich nohy) a na volný čas nějaký kecky Adidas a i ty Converse a do

přírody Garmonty a Merelly. Podle mého se nevyplatí na botách šetřit,

protože ty kvalitnější značkové vydrží víc než nějaký noname. To,že

Converse vydrží pár týdnů je blbost. Já je nosil tři roky a vyhazoval jsem je jen kvůli tomu,že jsem měl "sjetou" podrážku. Rozpadlý,ale nebyly;-)

0 0
možnosti
MS

Marco - psano s ce

6. 3. 2012 18:45
Značka je důležitá

Kamarád má komplet sportovní oblečení O´Neill, což je podle něj absolutní voňavka. Lepí se prý na něj kvůli tomu holky.

0 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

6. 3. 2012 18:46
Re: Značka je důležitá

Tak to má fajn. Holky, co jdou po značkách, jsou hotový terno;-)

4 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

6. 3. 2012 18:24
Značkové - to je trošku nepřesné označení

Za bolševika šlo koupit džíny jen v Tuzexu, značky bývaly Super rifle (existují ještě?), Wrangler, Levi Strauss atd. Na rozdíl od toho v českých obchodech za koruny byly jen buď české džínové napodobeniny - z jiné látky, která když se obnosila, tak neměl to typické blednutí, jak ty pravé džíny. Pak sem občas dovezli odněkud z Maroka apod., stříhem skoro jako značkové džíny, látka v podstatě stejná a "značka" nic neříkající. Nosit se to dalo, ale cenově nevyšly levněji jak přes Tuzex.

U obleků mívá taky výrobce na saku našitou značku, která se dává pryč. Ať to byl Prostějov, Blažek či nějaké cizí. Byly obleky z Prostějova značkové nebo ne? Určitou značku mívá i textil z řetězců, vlastně i každá krabice či láhev mléka má značku výrobce. Co je značkové a co ne, to se těžko definuje.

V praxi mám ale asi podobný přístup jak autorka. Vyhnout se zboží tržnicovému či podobné kvality i z kamenných prodejen či řetězců. A taky nemusím mít nejdražší oblečení, jen kvůli nějaké značce světového

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

6. 3. 2012 18:30
Re: Značkové - to je trošku nepřesné označení

výrobce. To platí spíš pro standardní oblečení jako obleky a doplňky. Zajímá mě poměr ceny ke kvalitě, až pak značka výrobce. U sportovní bot a džín se ale značek nebojím. Ty značky leckdy jen označí běžné zboží za nijak vysokou cenu a dobrou kvalitu, na rozdíl od značek zcela neznámých, kde kvalita bývá zpravidla horší. Právě to, že se tu ty značky u "neznačkového" často mění, to jen svědčí o nižší kvalitě. Zde není těžké nají i vyloženě tržnicové zboží. U stabilní značky je určitá jistota kvality, i když možná ta cena je mírně vyšší.

Autorka má ale pravdu, že právě ty značky se často různě padělají, takže nemusí jít o pravé zboží.

0 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

6. 3. 2012 17:46
***)

R^R^R^

3 0
možnosti
P

prying

6. 3. 2012 17:46
Značkové oblečení.

Záleží na tom, co si pod tím člověk představuje. Má zkušenost je taková, že skutečné značkové oblečení je daleko kvalitnější. Nesmí to ale být nějaká fashion značka, jejíž kvalita je dána právě dobou trvaní nějakého módního trendu.

1 0
možnosti
R

Roman37a

6. 3. 2012 16:23
To víte že jo.

Ten český český design, průmysl i materiál bych hrozně rád viděl. Vždyť je to všechno na jedno kopyto. A pokud není, tak nepředpokládám že byste to někdy vzala na sebe. Vymyslet v módě něco originálního a nositelného je hodně velký problém. Všechno už tady bylo. Ono taky možností moc není. Lidské tělo se jaksi zas tak moc nemění. Pokud byste měla kupovat šaty které byly od A do Z ušity ve velmi malé sérii, tak se nedoplatíte. Nekouše ten len? Já jen že bavlna, nebo dokonce hedvábí nepatří mezi tradiční produkty českého zemědělství.

3 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

6. 3. 2012 17:14
Re: To víte že jo.

Já nejsem žádný fanatik módy, ale musím Vám oponovat. Všechno už tady bylo, to ano, ale nikdy ne v té konkrétní kombinaci barev, střihů, materiálů... opravdu je pořád co vymýšlet a s čím si pohrát, šmrnc je často schovaný v detailu a v tom, jak si to všechno sedne dohromady v konkrétním modelu. Taky proto se módou může živit tolik lidí.

Možná se budete divit, ale český oděvní design existuje a dost dobrý. Český oděvní průmysl zatím přežívá taky, i když jen horko těžko a drží ho nad vodou spíš ty malé firmy, co opravdu šijí v menších sériích, ale přesto ne za nehorázné ceny (o tom něco vím). A tím materiálem jsem samozřejmě nemyslela bavlnu, což je mimochodem surovina, ale látku. Ty se zatím ještě dají koupit i od českých firem, ale je to čím dál větší vzácnost, protože textilní průmysl většinou buď skončil nebo se přeorientoval na technické textilie a lukrativnější dodávky třeba pro automobilový průmysl, zdravotnictví, stavebnictví atd.

1 0
možnosti