Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gwendolyn!

6. 3. 2012 16:23
Zalezi na tom proc, co a jak

Ja si vybiram podle znacek (ale ty nejsou videt), hledam ale kvalitu. Nejsem tak bohata, abych si mohla kupovat levne veci. Vetsinou plati, ze za malo penez malo muziky. Nekupuji znacky kvuli znacce, ostatne nemam zajem o obri logo firmy  vsude mozne, ale kvuli kvalite, ktera nesporne je u jistych znacek vyssi, vec/boty dele vydrzi, je to lepe udelane, pohodlnejsi. Treba lodicky Jimmy Choo jsou lepe vypracovane nez Bata. Ano, sice za ne dam vic, ale radeji mit poradnou, pohodlnou obuv, ktera i hezky vypada, nez deset paru krusek. Obleky Hugo Boss nebo Ralph Lauren jsou take nekde jinde nez obleky Made in Tescoistan. Honeni se za kriklavou znackou a noseni onech znacek vsak je smesne, at uz je ona znacka prava nebo ne, slama jim kouka z bot, kdyz maji obri napis GUCCI ci se jim houpe gumova kabelka LV LV LV LV LV pres rameno. Adidas to same a druha vec je, ze Cesi povazuji spoustu obycejnych znacek za luxusni a preplaceji a honi se za nimi.  Takze s clankem castecny souhlas.

2 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

6. 3. 2012 17:57
Re: Zalezi na tom proc, co a jak

umím to říci stručněji: "mám to stejně" :-):-)

0 0
možnosti
LK

ratje

6. 3. 2012 15:51
oblibene znacky

Plne souhlasim, taky nechapu soutezeni, kdo ma vic prouzku na teplakovce.   Me ale "znacky", tedy obleceni jisteho obchodu nebo modni rady, pomahaji zkratit nakupovaci anabazi na minimum. Napriklad vim, ze nema smysl se soukat do jakychkoli kalhot od Bennettonu, Manga nebo Zary, takze si je nepujdu zkouset ani v obdobi nejvetsich vyprodeju. Naopak treba Promod je v pohode a uzasna je rada Mantaray v Debenhams a francouzsky retezec Cache-Cache, tam mi sedi stylove i na postavu snad uplne vsechno.

Mluvim o stylu oblekani a padnoucim strihu v radove konfekci, kvalitu materialu si musi clovek pohlidat u jednotlivych kousku.

0 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

6. 3. 2012 16:05
Re: oblibene znacky

Já to vidím podobně. Taky mám oblíbené obchody, u kterých vím, že mi sedí jejich střihy a už nemusím tápat s velikostí. Ale značkami jsem myslela módní ikony, které si člověk kupuje proto, že jsou in, nebo - v horším případě - aby ukázal, že na to má. Třeba oblek Hugo Boss, za který zaplatí dvakrát tolik než za český oblek ve stejné kvalitě - a navíc jsou třeba oba dva ušité v Prostějově, kde šijí i pro tyhle značky.

1 0
možnosti
TB

MayaMoya..

6. 3. 2012 15:40
Zrovna s těmi saky s vámi nemohu souhlasit

Aby oblek k něčemu vypadal, je potřeba použít slušné materiály. Levná saka jsou mnohdy špatně ušitá, nemají rozumný střih a hodně se mačkají. Levné sako poznáte na první pohled a je to ostuda. Jsem ženská, na na volné noze, taže mě nějaké dress-cody nechávají zcela v klidu. Ale bývalý přítel potřeboval jeden slušný oblek, tak jsme se vydali na nákupy. Nakonec vybral oblek od české firmy, ale za 10 000Kč. Proč? Protože na tom oblečení bylo vidět, že je kvalitní. V době, kdy o přijetí/nepřijetí do práce rozhodují mnohdy lidé nekompetentní, pouze na základě dojmu, je kvalitní oblek nutností. Viděla jsem ředu obleků do 3000 Kč...materiál děs, střih děs...možná tak k maturitě...ale do "vostrého provozu"? Nikdy...

3 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

6. 3. 2012 16:11
Re: Zrovna s těmi saky s vámi nemohu souhlasit

Myslela jsem spíš dámské sako a s tou cenou jsem střílela od boku, tak to prosím berte jen jako příklad. U věcí, které mají reprezentovat a vydržet nějaký čas, se kompromisy v kvalitě určitě nevyplatí. Ale o značce to není...

3 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

6. 3. 2012 15:26
Směju se,

když si lidi na sebe navlečou trička a mikiny s nápisem značky přes celou plochu. Vždyť akorát dělají té firmě reklamu a místo aby logicky platila firma za nošení, platí nositelé firmě.  ;-D

Taky občas dostanu tričko nebo kšiltovku s reklamou od nějakého výrobce IT. Ale tady vím, že je to reklama, a že tu reklamu dělám zadarmo (a stejně si ho mezi lidi neberu).

4 0
možnosti
TB

MayaMoya..

6. 3. 2012 15:41
Re: Směju se,

R^ Tak tak...

1 0
možnosti
S

stepulka

6. 3. 2012 15:08
:)

R^

Ano, fandím českým návrhářům a kolikrát urvu nějaký velmi působivý kousek za slušný peníz :-)

0 0
možnosti

jarinka

6. 3. 2012 14:56
Oblíkání mě nebaví,

ale abych nechodila nahatá nebo jako úplný trhan, jednou za uherský rok mě to donutí jít si zodpovědně něco koupit. A dělám to podobně jako vy. Karma, i za ten "personál v přesile" ;-D

1 0
možnosti

kdo toho více nakecá

6. 3. 2012 14:50
táááák, ona kazíííí kšeftýýýýý

:-) Že Vy čekáte na lobbisty? :-) JŠ

0 0
možnosti
J

Jafirka

6. 3. 2012 14:46
Zákaz prania značkového tovaru

Pamätám sa na 90. roky...moji synovia boli v puberte a všetky ich peniaze šli na značkové veci. Mňa do obchodu na nákupy odmietali brať, pretože vraj im tam robím hanbu. Poučená z minulosti vždy som skontrolovala všetky švy a symboli ošetrovania.... Neuveríte, ale švy boli v poriadku tak na jednom tričku z piatich.... (netuším, ako je to dnes). A symboly ošetrovania - takmer na každom tričku bol uvedený zákaz prania.  Samozrejme, každá predavačka vždy tvrdila, že práve podobné tričko má doma jej syn alebo kamarát (podľa veku predavačky) a že sa môže prať v pohode. Záchvat smiechu vo mne vyvolali značkové slipy, kde  zákaz prania bol uvedený tiež.....Rv

2 0
možnosti
P

poupi1980

6. 3. 2012 14:44
Značky.....

Značkové oblečení je do koncáků masírováno z tisíce časopisů, billboardů, televizních reklam atd. stejně jako notebooky, tablety apod.je těžké odolat..... mám čtyřletou dceru a vím jak težké je, přinutit jí aby si na sebe vzala něco na čem není hello kitty. Věta o poměru cena výkon na ni moc nefunguje :-)

1 0
možnosti
C

Camino.

7. 3. 2012 3:18
Re: Značky.....

Vase ctyrleta dcera travi zivot u TV a casopisu?

0 0
možnosti
H

Halfunx

6. 3. 2012 14:42
Patří jaksi k člověčenství,

že chceme mít to co je málo dosažitelné, nebo co se tak aspoň tváří. To že značka je něco extra buhužel živí i státem placené represivní orgány jako na objednávku určitých firem. Proč český výrobce své značky s patentem (je jedno jestli čtyřkolky nebo piva) musí v různých státech světa i doma sám na své náklady hájit svá práva a jiné nadnárodní koncerny mají automatické zastání z našich peněz. Hlava mi nebere, proč mám já platit vymáhání práva někoho jiného. Co mají naši volení zástupci z toho, že schvalují zákony na ochranu soukromých firem za naše peníze. Když se pak někteří ozvou jsou označeni za gaunery, hackery a spodinu společnosti a také kriminální živly. Já to platit nechci.

1 0
možnosti
SF

Stary Fafa

6. 3. 2012 22:59
Re: Patří jaksi k člověčenství,

Vite, ono podstatna cast zakonu slouzi k ochrane soukromych firem a "soukromych lidi". A jejich vymahani je na statni naklady. Nebo myslite, ze treba kradez v soukrome firme by nemela setrit policie a stihat statni zastupce, ale melo by se to nechat na firemni ochranku?

0 0
možnosti