Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

RoKo 1

30. 5. 2012 9:03
Naivní bláboly.

Chcete mi tvrdit, že kdyby se zakázali už někdy v roce 1990 komanči, tak tady vládne pohoda, slušnost a morálka? Cha cha... A který komunisty chcete zakazovat? Ty v ODS nebo ČSSD? Nic ve zlém, ale jste kapánek mimo realitu.

9 0
možnosti
OS

ziiv

30. 5. 2012 9:08
Re: Naivní bláboly.

Ty kryptokomunisty tezko zakazete. Ale legitimne zakazat stranu, ktera se k teto zlocinne ideji otevrene hlasi, by uz kvuli narodnimu svedomi stalo za to!

5 0
možnosti
P

Paa1

30. 5. 2012 8:38
Příště si zkuste říct:

ještě není pozdě zakázat si psát takové pitomosti. Naprosto zbytečný článek (z mnoha důvodů uvedených níže v diskuzi), diskutérům se na druhé straně divím, že ztrácejí čas sáhodlouhými rozbory.

5 0
možnosti
Y

Yarda.

30. 5. 2012 8:45
Ale máme demokracii

a pitomosti může psát kdo chce. Myslím, že je lepší když si mnozí uleví tady než aby tím posprejovali čerstvě omítnutou zeď.

0 0
možnosti
H

Hufner

30. 5. 2012 8:28
Já bych spíš

zakázal pitomce a blbce.....

3 0
možnosti
Č

český_vesničan

30. 5. 2012 8:25
..uvědomujete si ..vážená kolegyně.....

..že i tímto článečkem děláte rudému bratrstvu bezplatnou reklamu....????

1 0
možnosti
PH

pavel64

30. 5. 2012 10:14
Re: ..uvědomujete si ..vážená kolegyně.....

Bezplatnou reklamu komunistům dělají ti (často bývalí komunisté), co tu vládnou po roce 89.

1 0
možnosti
BP

pavelthelong

30. 5. 2012 7:44
idealismus a komunismus

1. demokraticka spolecnost nemuze zakazat jednotlivci nebo skupine politicke smysleni nebo chovani, ktere neni v rozporu s ustavou a zakony. Tady je ale ten problem - misto aby se dusledne stihala propagace komunismu (coz je tezke, slozite, drahe a vyzaduje velky cit pro spravedlnost a pravo), tak se navrhuje varianta  zakazat KS. Stejne jako pri prohibici se ale tim nezakaze komunismus jako takovy, navic bude-li zakazana komunisticka strana, bude si statni aparat myslet, ze uz neni co kontrolovat a propagaci komunismu nebude dale sledovat 2. staci se podivat k sousedum do Nemecka. NA rozdil od CR maji nejenom komunistickou stranu (Die Linke) ale i jasnou a vyraznou neonacistickou stranu (NPD), ktera dokonce sidli v parlamentech nekolika spolkovych zemi. A ackoli je nemecka politicka scena dneska snad mene pravicova a neonacisticka nez ta ceska, tak se zatim neodohodlali NDP zakazat!  Kvuli kontrole a demokracii

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

30. 5. 2012 7:45
Re: idealismus a komunismus

P.S. jenom blazen by veril, ze co nevidim, tak neexistuje a co ja zakazu, tak nebude  :-/

2 0
možnosti
Y

Yarda.

30. 5. 2012 6:21
Už zase?

Kdy si tihle mudrci uvědomí, že KSČM nelze zakázat, protože na koho by pak ti co jsou teď u koryta by sváděli vlastní prů...švihy. Ono je jednodušší komunisty zakazovat než zařídit, aby si většina lidí začala myslet, že teď je to lepší než za komunistů a přestala je volit. Zatím si spíš většina lidí myslí, že ve srovnání s dneškem to za komunistů nebylo až tak špatné.V

11 0
možnosti
Y

Yarda.

30. 5. 2012 6:24
...uráží skutečné hrdiny odboje...

To myslíš, ty slepice jedna, bratry Mašíny?

4 0
možnosti
C

CCCC

30. 5. 2012 5:57
ZAKÁZAT-to tu bylo už i za minulého režimu

Zákaz komunistů se objevuje nejčastěji před volbami při posunech preferencí směrem ke komunistům, vládnoucí strany pak vidí nejjednodušší způsob v zákazu konkurence. Zbavit se komunistů je problém, jednak by bylo nutno zakázat strany, kam se po roce 1990 přesunuly, tedy i třeba ODS, a pak odsunout komunisty ze všech veřejných a hospodářských funkcí - realizovatelné těžko nebo vůbec. Proč se ale vládnoucí strany nedaly na cestu slušného chování, nepřestaly rozkrádat co se dá (za strany si dosaď konkrétní lidi) atd., pak by voliči nekoukali po jiných stranách a komunisti by upadli v zapomění. Reálný stav je opačný a stále častěji si vyslechnu větu ve smyslu "tu pakáž už volit nebudu, ta radši komunisty", opravdu by toto vyřešil zákaz nějaké strany. Z dějin j známo, že při zhoršující se politické a ekonomické situaci a snižování životní úrovně následuje odklon k extrémním stranám, doleva i doprava, zjednodušeně komunismus-fašismus. A nyní si položte otázku - vyřeší to zákaz komunistů ?

1 0
možnosti
N

naja

30. 5. 2012 5:49
Nevím,

co by zákaz komunistů přinesl.Zrovna tak,jak zakázali Vandasovu stranu a on se jen přesunul do jiné a působí dál,dopadlo by to stejně.Ono je snadné zakázat stranu,ale myšlení lidí se tím nezmění.Místo toho,aby vláda dělala vše pro to,aby se lidé měli lépe,opak je pravdou a proto tolik lidí vzpomíná na dobu před listopadem.Politikou dnešní vlády je jen ožebračování "poddaných" a korupce a zlodějiny ve svůj prospěch.Až se tohle změní k lepšímu a lidi nebudou odíráni,zaniknou přirozenou cestou i komunisti.Ale to je myslím v našem státě téměř nemožné.

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

30. 5. 2012 1:22
Já myslím, že i vy moc dobře víte,

že zakázáním KSČM naše rádobydemokratické strany sice občas vyhrožují, ale ve skutečnosti na tomto zákazu doposud neměly žádný zájem. Tady nejde o idee, či minulost, ale o čistý kalkul. Mají moc dobře spočítáno, že hlasy levicových voličů vhozené nepokrytě šikanované KSČM se rovnaly hlasům hozeným do koše.

V okamžiku zrušení KSČM pravděpodobně dojde ke vzniku nové volitelné levicové strany s potencionálně velkou voličskou základnou a toho se jak naši pseudopravičáci, tak ČSSD pochopitelně bojí jako čert kříže.

Ať se vám to líbí, nebo ne, tak přirozené převládající smýšlení naší populace je navzdory neustálé masáži spíše levicové. Jen díky zakonzervované KSČM a volebním podpásovkám (jmenuji např. VV předstírající před volbami středolevé zaměření, či o volby dříve zelení, akce Kubice a další manipulace veřejným míněním těsně před volbami  ..) dopadá volební výsledek poměrně vyrovnaně. Doufejte, že naší pseudopravici nedojdou nápady na další podpásovky..

3 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

30. 5. 2012 1:26
Re: Já myslím, že i vy moc dobře víte,

Protože s KSČM to mají nyní před volbami velmi snadné, prostě jen do médií pustí pár dokumentů o paní Horákové a mají vystaráno. Na nově vzniklou stranu bude muset naše tajná služba zase něco vyhrabat a to už tak zadarmo nebude..

3 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

30. 5. 2012 0:36
Drive bych s Vama souhlasil.

Ale od hruzovlady necase a kalouska musim rici ze NE ! To co se deje poslednich par let je 100x horsi nez komuniste.

8 0
možnosti
C

Camino.

30. 5. 2012 4:07
Re: Drive bych s Vama souhlasil.

Jozko, nekde jste psal, ze v CR nezijete, ale chcete se vratit, proboha, proc se do toho montujete?;-D To jste tak neuspesny????

0 0
možnosti