Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

30. 5. 2012 0:24
První republika se vyvíjela dost tragicky,

až zkrachovala ve všech ohledech. Proto se taky většina občanů po osvobození přiklonila ke KSČ.

V době socialismu se dařilo zachovávat pozici v mezinárodním ekonomickém srovnání. Navzdory embargu, navzdory studené válce a tedy nutnosti vynakládat obrovské sumy na obranu. Práce vězňů byla z hlediska ekonomiky okrajová. Míra investic bývala vysoká, vyšší než dnes. Jestliže stroje fungují, bylo by neekonomické je vyměňovat. I v dnešní době se často používají stroje desítky let staré, tedy z dob socialismu. Když potřebovali šetřit komunisté, šetřili na omítkách. Kalousek šetří na důchodcích a nemocných. O zanedbané infrastruktuře, třeba dálnicích, bych být vámi pomlčel. 

K prudkému ekonomickému propadu a zaostání za světem došlo po privatizačním puči, v důsledku nastolení kapitalismu. Byla to akce veksláků kolem Havla s cílem zmocnit se našeho národního majetku. V roce 89 republice vůbec nehrozil krach. Pouhým zastavením bytové výstavby se mohla kdykoliv dostat do obrovského přebytku.

6 0
možnosti

Rebby

30. 5. 2012 7:44
Re: První republika se vyvíjela dost tragicky,

Vždyť lžete. Stačí se podívat kde byla naše výroba po roce 1989, resp. jaká byla její skutečná konkurenceschopnost ve chvíli, kdy přišlo skutečné srovnání se světem.

1 0
možnosti
K

kaktusak

30. 5. 2012 0:00
Zakazovat komunisty už zkoušel váš předchůdce Adolf.

Moc dobře nedopadl. Naopak komunisti tady nezakázali žádnou stranu, nikdy a nikde neodstranili demokratický systém. Ovšem když byli pronásledováni a vražděni, museli se začít bránit.

Pan Vondruška je slušný člověk, dal jsem mu preferenční hlas.

Ano, kapitalismus se už přežil a je potřeba nahradit ho systémem novým, socialistickým.

Komunisté jako jediní odsoudili své minulé chyby a poučili se z nich. Ostatní politické strany dosud označují masové vraždy jako "humanitární mise" atd., vyrovnání se zločinnou minulostí je teprve čeká.

5 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

30. 5. 2012 0:40
Re: Zakazovat komunisty už zkoušel váš předchůdce Adolf.

...kapitalismus se už přežil....

No to ani ne,  ten dnesni "kapitalismus" uz nemá s kapitalismem NIC spolecneho. Je to spise řáděni novodobe mafie.

2 0
možnosti
I

Inzheim

29. 5. 2012 23:30
Škoda

roku 1989-90--- tenkrát to šlo, soudruzi měli plné kalhoty, moudře vyčkali na vymření pamětníků jejich podvodů, podlých zločinů, lží a nenávisti, a úspěšně bodují na rozhádané antuce amatérů. Jedině komunisté umí dělat profesionálně politiku, držet za 1 provaz, zavést vojenský dril pro všechny své členy, i pod hrozbou osobní likvidace. Všem jejich ubohým příznivcům a voličům --- velmi upřímně přeji volební vítězství, mnozí utopisté a alkoholici to velmi potřebují.

1 0
možnosti
MM

shannow

29. 5. 2012 23:20
zakázat ? To nejde...

... a nejde to jednoduše proto, že by tím ostatní "demokratické" strany, relativně pravidelně se v parlamentu střídající, přišly o svého oblíbeného bubáka, kterým můžou strašit voliče před každými volbami (stran jako Dělnické, Svobodných, Zelených, důchodců a podobně se nikdo nezalekne) :-P

1 0
možnosti
C

celim

29. 5. 2012 23:20
Zakázat by je byla asi chyba!

Ne že by se mi to nelíbilo! Ale!.... V této naší zbolševizované zemi by se jejich voliči přelili k ČSSD a ta by se stala daleko nejsilnější stranou se všemi špatnými důsledky(a že by jich bylo!, vždyť to jsou především kryptokomunisti!) a možná, že by přinesli i něco dobrého(bohužel zlo by to vysoce převážilo!).Takže nakonec je lepší, když existují a občas prudí, avšak k reálné moci se nedostanou. Oni stačí jejich rodní bratři z ČSSD!!Rv

1 0
možnosti
JN

Bubrak

29. 5. 2012 23:34
Re: Zakázat by je byla asi chyba!

obavam se ze kryptokomunisti jsou napric politickym spektrem. cesta ke kapitalismu a demokracii bude jeste velmi dlouha a trnita, pokud nekde nezakopne. zatim tu mame socialisticky presudo-kapitalismus, ktery bohuzel propaguje i cela EU Rv

1 0
možnosti
OH

Lanolin

29. 5. 2012 22:46
a ve které straně chcete komunisty zakázat?

Ti nejvyčuranější už jsou totiž v úplně jiném kabátě a se správnou plackou na klopě.

Takže dávno je pozdě.

Mimochodem zvyšování daní na záchranu daní je podle učebnic první krok levičáků a kdo to udělal? Lidovec? NE. Velký pravičák klouzek Kalousek (vklouzne každému do vlády neb jeho si Bůh žádá vždy).

Píšete hezky jestli se chcete prosadit v politice populistickými kecy, ale v reálu je to k ničemu (jako většina keců politiků před volbami)

3 0
možnosti
ZH

haek

29. 5. 2012 22:45
Jen ať jdou komunisti do vlády,

konečně se znemožní, bo je to jen parta vychcánků a užitečných idiotů. Neuvěřitelné panoptikum, šét agent STB, blbka Konečná, neuvěřitelný europoslanec v exekuci Ransdorf, neúplatný monokl Dolejš atd.

2 0
možnosti
DH

Hanys2012

29. 5. 2012 22:41
Dotaz na autorku

Chtěl bych se autorky zeptat na jednoduchou otázku: "Co se změní, pokud budou komunisté zakázáni?"

V souvislosti s tím bych rád poukázal na to, že se tato strana zatím hodila "do krámu" všem polistopadovým vládám. A taky bych rád poukázal na to, že se o zákaz této strany již někteří snažili a soud vždycky takovou žádost zamítl s tím, že tato strana je legitimní podle právního řádu ČR.

3 0
možnosti
C

carolusI

29. 5. 2012 22:34
Tímto článkem jsem trochu zklamán

ačkoliv autorku považuji za velice inteligentní dámu, nemohu souhlasit.  Pokud každý pátý občan je ochotný volit komunisty, je to špatně, ale nemohou za to občasné přešlapy politiků, kteří sami sebe označují za demokratické a pravicové. Spíš to svěčí o jejich totálním selhání.  Jejich řeči jsou stejně lživé, jako byly řeči komunistů. A jejich krádeže dávno překročily  únosnou miru.   Zločiny komunistů se odehrály v padesátých létech a mnozí dnešní ,,demokraté" , - tehdy ještě mladí komunisté se jich zůčastnili. Proto nebyla komunisticá strana zakázána a dnes už je opravdu pozdě.  Zločiny ,,demokratů" se odehrávají dnes a bolí víc než ty komunistické, už skoro zapomenuté. Mladého člověka bez bytu a bez práce, s exekutory v zádech, těžko přesvědčí páni ministři o svých čistých úmyslech a správném řízení státu.

Rv

8 0
možnosti
MP

apokalypsa

29. 5. 2012 22:22
Komunisté? Muslimové!

Mě to celé připadá značně archaické. Do Evropy se jednou stranou valí fašistický islám a tou druhou zločinecké gangy z Východu. A vy tu řešíte komunisty ;-DRvRvRv

3 0
možnosti
K

kaktusak

30. 5. 2012 0:26
Re: Komunisté? Muslimové!

Muslimští obchodníci a křesťanští obchodníci, to jsou vlastně spojenci. Pro vykořisťovatelskáý systém představují hrozbu opravdu jen komunisté.

2 0
možnosti