Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

richardhorak

29. 5. 2012 18:46
Souhlasím!

Komunisty je potřeba zakázat. A taky je potřeba zakázat svobodně mluvit. A svobodně psát. Cestovat. Studovat. Všechno zakázat! Jako dřív!R^

(Autorka použila manýry těch, co je chce zakázat. Nebo se mi to jen zdá?)

Ale jo ... karma stoupá ... bingo, trefa! R^

Jen ta radost z psaní, ta tu přece musí úplně chybět ...

5 0
možnosti

Ottis300

29. 5. 2012 18:52
Re: Souhlasím!

To jste se nějak spletl, to zakazovali právě komunisté.

5 0
možnosti
A

amenhotep16

29. 5. 2012 18:34
Je mi jí líto,

takhle hloupá zaslepenost je hodná jen lítosti. Blahoslavení chudí duchem, neb jejich je království nebeské.

4 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

29. 5. 2012 18:30
děvče,

to by museli zakázat i sami sebe, všechny partaje od "nejpravicovější" TOP09 až k zeleným Khmerům jsou prolezlé komunisty a jejich rodinnými příslušníky, nebo členy jejich klanů. A jejich kmotři i kmotříčci jsou totéž. Platit by na ně mohl leda tak kalašnikov, zákony si napsali pro sebe. Takže, překvapivě mi dnešní stav silně připomíná počátek let osmdesátých ..... tedy - pokud se do ničeho nemontuješ, máš klid, jinak tě s pomocí soudů, exekutorů, kontrolorů z berňáku, hygieny a bůhví odkud ještě zruší.

2 0
možnosti
PM

pavel-m

29. 5. 2012 18:33
Re: děvče,

Tož on je rozdíl mezi komunistou co hlásá pořád kecy o třídním boji a nejradši by zrušil demokracii a mezi komunistou co to neříká..:-/

3 0
možnosti

jarinka

29. 5. 2012 18:24
Ani se mi nechce věřit,

že moje oblíbená autorka to vidí takhle černobíle. Kde jste přišla na to, že za komunistů se neinvestovalo? Možná se někde pracovalo na sto let starých strojích (když fachčily, proč je vyhazovat, to by přece nebylo hospodárné), ale kolik se postavilo různých výrobních a dalších objektů, kdysi tady o tom napsal blog i v číslech bloger Radomír Dolanský. Pracovala jsem v lesařském závodě, v sedmdesátých letech kromě obrovských výrobních hal postavili zaměstnancům velký sociální objekt, dnes zlikvidováno, jako ostatně skoro všechno.

"Vnitřní dluh" je hloupá agitka, nic takového neexistuje. Dluhy buď mám, nebo nemám. Mohla bych si vybavit domácnost serepetičkami jako bohatý soused a zadlužit se, ale mnohem raději se uskrovním a ušetřené peníze použiji v budoucnu na opravu havarijních stavů, například střechy.

Dnešní článek, Petro, je katastrofa, na úrovni dnešního středoškolského zmanipulovaného studenta, který moc nepřemýšlí a jen opakuje, co mu nakukali. Ale sloh dobrý.

4 0
možnosti

Ottis300

29. 5. 2012 18:30
Re: Ani se mi nechce věřit,

Jasně, potřebovali spousta prken a lešení, aby se jimi podpíraly stavby, které padaly na hlavu.

3 0
možnosti
G

gogolík

29. 5. 2012 17:59
nějak

vám nevím...:-/

0 0
možnosti
C

czernej007

29. 5. 2012 19:22
Re: nějak

jí zas vím co si o ni mám myslet;-D

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

29. 5. 2012 17:24
objektivní hlasování:

http://www.volebnipreference.cz

1 0
možnosti
PM

pavel-m

29. 5. 2012 18:36
Re: objektivní hlasování:

Běžte tahat kašpárka zase chvíli za druhou nohu. Pod pojmem objektivita si nepředstavuji hlasování pár tisíc lidí kteří se náhodou dostali na uvedené stránky. Dále tam chybí řada politických stran a hlasování se dá obejít.

1 0
možnosti
JP

JaromírP.

29. 5. 2012 17:05
Naše demokracie se může chlubit

jmény jako B. Clinton, M. Allbrightová, G. Bush jr, T. Blair, N. Sarkozy, D. Cameron a dalšími, kteří rozpoutali demokratické a humanitární války a mají na svědomí statisíce nedemokratických civilistů včetně spravedlivých vražd představitelů napadených zemí.

Kam se na ně hrabou naši současní komunisté!

7 0
možnosti
PH

petrph

29. 5. 2012 17:01
prní koho by měli po příštích volbách zakázat

By asi měly být ODS a TOP09. Když se sečte kolik se za vedení ODS (plus politiků kteří jsou dnes náhodou v TOP09) rozkradlo za posledních 20 let, a připočte se ještě teď těch 130 miliard co chtějí teď věnovat církvím, tak tolik snad nedokázali rozkrást komunisté za celých 40 let.

Pochopitelně že se tady dělo za komunismu zločiny, ale ty měly být potrestány krátce po listopadu, dnes už je většina z nich promlčena, a už se pomalu promlčují i zločiny z dob privatizace. Tudíž, vzhledem k tomu že naši pravicoví politici nekonali ani v tomto případě a nepostarali se o potrestání, bych jim ještě přidal zločinné spolčení, neplnění povinností vyplývající z pracovní funkce , a krytí zločinců před trestem...

11 0
možnosti
JP

JaromírP.

29. 5. 2012 17:11
Re: prní koho by měli po příštích volbách zakázat

TOP09 a ODS jsou  katolické strany, protože jejich vedení tvoří většina zarytých katolíků, takže ještě potřebují mouřenína v podobě K. Peake a její klaky, aby mohly restituce projít. Pro naši zemi jsou v současné době větší pohromou než současní komunisté.

4 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

29. 5. 2012 16:47
Postrádám několik věcí

1. Nikde jsem neviděl seriozní rozbor skutečnosti, proč komunisté měli za První republiky u nás takovou popularitu. Vezměme spisovatele a umělce vůbec: většina z nich byla v KSČ. I ti, kteří nebyli, propagovali komunistické myšlenky. Například Werich (viz film Hej rup! a jiné.)

2. Nikde jsem neviděl seriozní rozbor toho, proč po 2. světové válce komunisté tak hladce převzali moc, zatímco v Polsku, Maďarsku... k tomu musela aktivně pomáhat Rudá armáda (po válce tam zůstala ).

3. Nevím, že by se někdo zamýšlel nad tím, proč bylo u nás na milion obvatel mnohem více komunistů než v osatatních zemích včetně SSSR.

4. Nikdo se nazamýšlel nad tím, proč ve všech zemích (včetně Slovenska) se komunisté přejmenovali a stejně ztratili popularitu, jen u nás si nechali v názvu slovo "komunistická" a popularita jim roste. Je to všem jedno?

2 0
možnosti
PH

petrph

29. 5. 2012 17:54
Re: Postrádám několik věcí

Ad 1)Protože za první republiky byla krize a levice skutečně prováděla levicovou politiku. Ono je to logické, za krize provádět levicovou politiku a tím podporovat ty sociálně slabé a za ekonomického růstu provádět pravicovou politiku a tím a tlačit ten růst ještě výše. Bohužel, naši současní politici to dělají právě naopak.

Ad 2) Pochopitelně, díky Mnichovu - tím že nás západní pravicové státy vydaly Hitlerovi, se pravicová politika naprosto zdiskreditovala. Podobně jako ta dnešní

Ad 3) Podobně jako ad 2)

Ad 4) Tak na to se zeptejte právě našich pravicových politiků - právě jejich neúspěchy a propady vedou k nárůstu popularity levice...

1 0
možnosti

Ottis300

29. 5. 2012 16:32
Existence KSČM je minimálně morální lapsus.

Tato strana parazituje na společenské schizofrenii, kdy "zaopatřená" společnost se najednou cítí nezaopatřená. Totiž musí pracovat sama na sobě a pro sebe, ne naoko, ne vykřikovat prázdné slogany a pak se jít schovat na svojí zahrádku. Klientelismus, nabráchismus, korupce, uhýbání, "malá domů", silná absence i té základní morálky sobě navzájem, moc šejdířů a tlučhubů až do těch nejspodnějších pater společnosti, to je obraz normalizované společnosti 80. let s kořeny v minulosti. To nezmění jedna generace, zvláště máme-li "vzory" všude kolem sebe. Ono se totiž tak příliš nezměnilo. Navenek ano, v hlavách mnohých nikoliv. Potom nemůže být nikomu divné, že tu existuje strana, která si říká komunistická. Společnost se měla s exponenty bývalého režimu občansky vypořádat již 90. roce. Zmizela by hvězda, slova jako "komunistický" by zajímala povětšinou jen historiky, protože by nebylo společensky přijatelné se k něčemu takovému hlásit. Přetrhaly by se vazby,nevznikli by podnikavci typu Babiše.

3 0
možnosti
PH

modrénebe

29. 5. 2012 16:37
Re: Existence KSČM je minimálně morální lapsus.

dávám Vám karmu za příspěvek. Podobně jsem se vyjádřil níže, jenže jsme to nerozvedl, tak jako Vy. Karma autorce i Vám.

R^[>-]

3 0
možnosti