Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Není jednoduché posuzovat druhého. Vysvětluji to ve svých posledních článcích. I když mám výhrady ke způsobu chování Miloše Zemana, myslím že své kroky má pečlivě zváženy.

Jak můžete vědět, že kardinál Vlk prospěl této zemi? Katolická církev je rozštěpena. Část jejího vedení je propojena se skupinou usilující o absolutní moc ve světě a to i těmi nejbrutálnějšími prostředky. Ve Vatikánu probíhá vnitřní boj. Po papeži, který to vzdal (chtěl přežít), nastoupil nový, aby čelil mocenským zájmům kliky ve vlastní církvi.

Ke které klice patřil kardinál Vlk? K těm, kteří jsou odhodláni sloužit lidem bez ohledu na osobní prospěch, nebo k uzulpátorům moci a bohatství, kteří to veřejně dokáží na sobě potlačit a skrýt?

Já to nevím, Vy to nevíte také, ale prezident má například přístup i podkladům církevních restitucí. Miliardy korun z našeho rozpočtu, putující do Vatikánu, za bývalé majetky církve, jejíž většinu získala krvavou cestou (po Bílé hoře, inkvizičních procesech...), ale i dary vlastenců končí v cizí zemi a doma z toho zůstávají jenom "drobné". Je to nehorázný podvod - nepodílel se na něm hlavně kardinál Vlk? a možná Kalouskové a další, kteří to umožnili tehdy netušili, že pro církevní charitu, opravy kostelů, správu vlastního majetku, dokonce i na platy kněží, toho v Čechách mnoho nezůstane.

Miloš Zeman jednal mnohokrát s kardinálem Vlkem osobně a tam, když to nemá publicitu, se nemusel kardinál Vlk chovat tak, jak to prospívá českému národu. A president, z úcty k církvi jako instituci, to nemohl a ani nyní nemůže prezentovat jinak.

Pokud nemáte informace, nesuďte.

14 3
možnosti
Foto

Tak. A nechutné tahanice o chrám sv. Víta a další objekty na Hradčanech vyřešili (!) až PO DOBRÉ DOHODĚ kardinál D.D. s M.Z. S Vlkem to bylo vyloučeno. Proč asi?

3 1
možnosti
JA

J36a13n 19A17b28r72t

24. 3. 2017 15:38

Proč by měl prezident chodit na pohřeb člověka, který se zasloužil o okradení občanů republiky (církevní restituce). Já ho nepovažuji za nějakou význačnou osobnost našeho státu.

10 10
možnosti
JH

A kolik asi měří autorka?:-)

4 4
možnosti
Foto

,,Malý člověk nemůže být velkým státníkem"

Velikost člověka není dána jeho postavením a slovy. Ovšem, kde kdo se bojí ,,trpaslíka", a tak se snaží mu alespoń okopávat kotníky. Proč asi;-D

5 0
možnosti
Foto

Máte chybu v nadpisu. Miloš Zeman není státník ani malý, ani velký.

14 7
možnosti
Foto

Ovšem má zásadní chybu. Odmítá být leckomu kašpárkem, kejvalem a kladečem věnců. Je to holt problém, že;-)

11 2
možnosti
FS

Paní autorko,Zeman poslal věnec instituci jako státník,ale bylo upřimné,že nešel fňukat na "divadélko" .Nevážil si toho člověka,který mu okopával "kotníky" při každé příležitost.

8 10
možnosti
Foto

Tak mohl se jít přesvědčit, jestli je kardinál opravdu mrtvý. To by paní autorka jistě kvitovala s povděkem

1 0
možnosti