Diskuse

Čunkiáda aneb Zálohované výživné jako předvolební bublina a past

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem rozhodně pro dávky samoživitelkám, ale musí prokázat neposkvrněné početí ...

0 0
možnosti
Foto

J14a19n16a 15M66a80j63o20v27á

16. 4. 2017 16:08

Jsem dlouhá leta samoživitelkou, otec dětí jim na nic nepřispívá téměř patnáct let. Nemalou část té doby jsem žila poměrně nízko nad hranicí (i pod) životního minima. Přesto s zálohovaným výživným naprosto nesouhlasím.

Skutečně nastává čas vrátit se ke zdravému rozumu a za své partnerství, rodičovství a manželství odpovídat sami. Má-li stát někoho podporovat (a i to je s otazníkem), pak jsou to úplné rodiny.

Odchod ze vztahu je prostě potřeba si rozmyslet a rozhodnout se, jestli si ho můžu dovolit.

(Argumentace alkoholiky a násilníky není při více než 50% rozpadu vztahů na místě - tolik jich není, jsme prostě zhýčkaná společnosti, která je zvyklá, že se stará stát.)

16 1
možnosti

Teda, to smekam za takovy nazor.

3 0
možnosti

Když matkám stát vyplatí výživné, přesně o tolik peněz (výživné) jim zkrátí sociální dávky. Takže budou tam kde byly. To jsou ti politici fakt tak blbí?

2 1
možnosti

Ne, tak prolhaní. Obdobně přidají důchodcům - 5% navýšení snížené sazby DPH, které mělo krýt ztrátu z II. pilíře a dotovat propad v krizi. Krize pominula, II. pilíř se nekoná, ale těch 5 % kradou stále. Takže průměrný důchodce na jejich "navýšení" prodělal 20 až 50 Kč měsíčně, trochu nadprůměrný, či ten, kdo bydlí ve svém více než stovku.

A tak je to se vším.

Prostě neuvěřitelně nezodpovědný a populistický Sobotka lže a rozhazuje z našich peněz. Už od roku 2002 (kdy za první rok šéfování MF stihl schodek rozpočtu zdvojnásobit).

4 1
možnosti

...je zajímavé když někdo rejpne do cikánů tak je zle...dle mého názoru je Čunků málo...

4 1
možnosti
Foto

zneužívačů sociálních dávek je málo? fakt?

1 2
možnosti
Foto

Milionářské čuně se znemožnilo už před lety, kdy neoprávněně pobíralo sociální dávky.Mělo by být zalezlé a nevystrkovat rypák. ;-D

1 4
možnosti

Opravdu neoprávněně? To bylo doloženo?

4 1
možnosti

Možná, že Čunek není úplný diplomat, je to Valach jako poleno. Ale témata, kterých se chytá, a ke kterým se vyjadřuje, míří do černého. Proto jej lidé volí (starosta, hejtman, senátor ...), byť je to lidovec. Kdo chce věci pochopit, tak pochopí, kdo nechce, tak se chytá jednoho slovíčka vytrženého ze souvislostí, překrouceného, a na něm víří mega protičunkovskou kampaň (že jim to funguje, je dobře známé)!

Rodina je přirozený základ společnosti, proto by měla být chráněná a podporovaná (ne jen na papíře, ale i skutky). Proto je to téma, o kterém by se mělo stále mluvit a řešit jej ve všech souvislostech, ne jen před volbami!

Podpora (byť nepřímá) rozkladu tradiční rodiny, související generování samoživitelek (-lů) a tím ohrožování a poškozování dotčených dětí (nejde jen o peníze, ale i o jejich psychiku a postoj k dalšímu životu ....), je vždy špatně!!!!!

Je potřebné, aby se k těmto věcem vzedmula celospolečenská vlna názorů a postojů, protože to, co v řadě případů předvádějí příslušné státní orgány (sociálka, OSPOD, ...) a soudy, je pro dnešek i budoucnost normální rodiny a celé společnosti destruktivní a tristní.

10 0
možnosti
Foto

J40a51n28a 15M42a29j41o61v53á

16. 4. 2017 16:10

Od druhého odstavce R^R^R^

2 0
možnosti

Bude veselo.

Minulý rok se narodilo téměř 50% nemanželských dětí. Možná, že z těch manželských bude ve skutečnosti taky pořádná část nemanželských.

Zkoušku DNA k určení otce při narození dítěte, ženský odmítají.

Je, ale vidět, že ženským by se líbila původní komunistická ideologie, kdy měly být ženský společný a mohli mít dítě s kým chtěly s tím, že by se stát v případě potřeby o ty děti pak postaral, takže o odpovědnosti si nechte pouze zdát.

Protože těch dětí je přesto stále málo a tak nám nezůstane, než ty maminky podporovat co nejvíce, protože bez dětiček nebude mít Čunek ani na svůj důchod.

Zálohované výživné je maličkost, bude se toho muset změnit mnohem víc a bude to stát také nepoměrně víc.

Děti jsou totiž naše budoucnost a existence.

0 5
možnosti

Omlouvám se za chybu - mohly

0 0
možnosti

D83a37m 34M20a

15. 4. 2017 23:05

Paní Kišová, povedlo se vám kouzlo nechtěného. Ve třetí větě posledního odstavce totiž tvrdíte přesně to, co Jiří Čunek. :-)

4 0
možnosti

To nebylo kouzlo nechtěného :-). Já rozumím názoru Jiřího Čunka a myslím, že má kus pravdy. Akorát se svým vyjádřením pustil na tenký led, možná záměrně, ale je tam nechráněn a k odstřelu. A hlavně o tolik nejde a celé je to nafouklé, novým zákonem se nezmění skoro nic, jen je to hezké téma do předvolební diskuse, kde mohou politici neškodně a celkem bezbolestně předvádět sociální cítění.

3 0
možnosti

Odpoledne jsem slysel ve zpravach BR, ze zemi se dari od otcu vybirat vyzivne na deti ve vysi 38% pozadovaneho. Kolik procent dokazi ne vysoudit, ale opravdu dostat ceske matky? Jsem toho nazoru, ze stat ma porad lepsi karty, nez jakakoliv matka.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti