Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

Autorka demagogicky napadá slušné lidi, kteří se brání nechutným scénám. Sám jsem tu petici podepsal a ten divadelní hnus je již za hranicemi slušnosti. Svoboda slova není o urážkách, které jsou navíc vyjádřeny tak odporným způsobem.

16 3
možnosti
JK

Na adresu autorky: svatá ty prostoto!

Vy jste příklad toho člověka, který při pádu z věžáku ještě při letu kolem druhého patra volal "zatím dobrý..." A když jsem si nějakým omylem teď přečetl Váš předchozí příspěvek ze září 2017, lituji toho zbytečně ztraceného času... Na Váš blog už určitě nezabloudím.

8 1
možnosti
MK

Církev nikomu nevnucuje žádné petice. To je jedna věc. Druhá věc je, že z hlediska křesťanů se jedná o blasfémii. Můžete tisíckrát mluvit o umělecké svobodě, ale skutečnost je taková, že svoboda projevu a to ani uměleckého by neměla být o urážce druhých. Je zajímavé, že v takovémto případě se režisér a divadlo ohání svobodou projevu a uměleckou licencí. V podobném případě ,když se to týká muslimů, tak se mluví o urážce náboženského cítění a divadla samy cenzurují hry,které by mohly urazit muslimy. Dokonce to došlo tak daleko, že i opera Únos ze Serailu byla stažena po muslimských protestech z berlínského divadla a film Bitva o Vídeň 1683 nebyla kvůli muslimům promítána ve víděňských kinech. Křesťané píší petice. Psali je i proti časopisu Charlie Hebdo. Muslimové tuto redakci vystříleli.

Mimochodem, rád bych viděl tuto hru uvedenou v islámských zemích. Tam by totiž nebyly petice, ale aktéři by se nedožili rána. Protože už při filmu, natočeném podle Evangelia "Umučení Krista" v islámských zemích probíhaly násilné nepokoje.

Můžete mluvit o svobodě projevu a umělecké svobodě, ale nezapomínejte, že stejnou svobodu mají i křesťané. A to svobodu vyjádřit svuj nesouhlas s tím hnusem.

15 0
možnosti
SN

:-).....Martine, napsal jsem příspěvek v podobném duchu, podstatně kratší, byl mi smazán jako trolling. Nikoho jsem neurážel, jen s jsem vyjádřil svoji nespokojenost s pohledem autorky!

2 0
možnosti
SN

:-).......Cenzura, pokud jste si paní autorko nevšimla, už tu dávno je. A tvrdá! Zkuste napsat něco, co se Vám nelíbí muslimech! Mohli by předvést něco v obráceném gardu, co by mohlo urazit muslimy. O to se nepokusí ani ve snu, protožeto by pak byl tanec. MOžná by na celý Provázek byla vyhlášena fatva....pokud víte, co to je! Inu....každý máme jiný vkus a jiné vnímání kultury ! !!!!!!

2 0
možnosti
Foto

Karma.Opravdu komická situace v zemi kde je 90 procent obyvatel atheistu.Pokud se někomu představení nelíbí,jistě na něj chodit nemusí a tím se vyhne peklu.;-)Jakákoliv náboženská cenzura je nepřijatelná,bez ohledu o jaké náboženství jde.Alláh ani "Jsem,který jsem" a jeho "syn" Ježíš jsou ti poslední od kterých bych si nechal cokoliv cenzurovat...

2 14
možnosti
MK

Melete nesmysle. Alláh nemá syna a ani neřekl jsem který jsem. A jste co si myslím již delší dobu

6 0
možnosti
MV

Za všechno tady stejně může Bůh... Kdyby si to ale ti "peticatori" uvědomili, nebylo by k cemu kafrat . Taky věřím spíš v lidskej rozum, než v boží prozretelnost.

4 4
možnosti