Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

16. 8. 2012 0:26
... zajímavý postřeh...

... vidíte, tahle souvislost mi unikla... naštěstí se zatím ta vychrtlost omezuje spíš na přehlídková mola a profesionální modeling, a i tam jsou vyloženě chlapecké postavy - no, možná už ne v menšině, ale hodně přes polovinu rozhodně nemají...

... kdysi jsem na tuto problematiku taky zlehka narazil ( http://havlicekbedrich.blog.idnes.cz/c/206341/Ideal-krasy.html ),  spíš v oblasti fotografie, a taky jsem čuměl - preferuji spíš dívčí tvary než nějakou kyprost a naducanost, ale co je moc, to je moc...

:-)R^

0 0
možnosti
JRB

James R. Barris

16. 8. 2012 0:23
Hlavni pricinou anorexie

neni ani tak snaha vyrovnat se kraskam z casopisu. Anorexie totiz znamena hlavne problem v rodine nemocne(ho). U divek to nejcasteji byva komplikovany vztah z otcem, kdy otec na divce doslova visi, klade na ni vysoke naroky atp. Anorexie je take nejcasteji pritomna u perfekcionistek.  Pokud maji pocit, ze ztraceji kontrolu ci vladu nad svym zivotem, uchyluji se ke "kontrole" prijmu potravy. Vzhled v tom taky samozrejme hraje roli, ale rozhodne neni tim prvotnim spoustecem.

1 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

15. 8. 2012 23:42
Ještě by mě něco zajímalo

Ok, ač s tím nesouhlasím tak pro tuto chvíli přistoupím na tezi o tom, že si nechaly ženy vnutit od modních návrhářů (většinou gayů) ideál krásy a že se snaží dle těchto homosexuálních ideálů krásy vypadat. Co mi ale nějak stále nejde do hlavy kdo zmanipuloval ty heterosexuální muže, partnery oněch žen když se jim ty holky takhle štíhlé líbí ? Taky gayové ? To už snad nemůže být myšleno vážně. Že by 4% gayů ovládlo názory a vkus všech lidí na planetě? Tady mi něco vážně nesedí.......mimochodem,i heterosexuální chlapi se dnes vyholují na intimních místech. Ještě před nedávnem to bylo bráno u chlapa jako znak zžensštilosti a přehnané péče o zevnějšek a kdo byl vyholený ten byl považován za homosexuála. Dnes už je vyholený každý druhý heterák.To je taky práce gayů?

2 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

15. 8. 2012 23:42
Re: Ještě by mě něco zajímalo

A jen na závěr. Jsem sice na starší chlapy, ale ten Pejic mi nějak nedá

spát. Něčím mě strašně přitahuje. Ta tenká linie u toho člověka kdy

lavíruje na hraně mezi ženskou a chlapem aniž by byl klasickým transsexuálem je vážně hodně vzrušující......:-/

0 0
možnosti
AN

ort

15. 8. 2012 23:27
Tak

k nám ta moda  nedorazila, na našich ulicích žádné anorektičky nepotkávám, spíš se to hemží holkami, kterým z bokovek lezou špeky, takže o to, že by u nás ženy masově propadaly anorexii nemám obavy. A že chtějí mít ženy štíhlou, sportovní postavu se nedivím, vždyt takové se nejvíce mužům líbí, stačí se jen podívat, na známé vlivné chlapy at už z politiky, sportu, filmu a všichni ti pracháči,   tak žádný nemá prdelatou matronu. A ani nikdo z velkého okruhu mých kamarádů by nechtěl žádnou oplácandu ale taky samozřejmě ne anorektičku. Ale někteří, spíš některé normální štíhlou holku nazývají hned anorektička, njn holt závidí a zřejmě ještě nikdy anorektičku neviděly.

3 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

17. 8. 2012 9:10
Re: Tak

Víte, on ten posun v reálu ani tak moc být vidět nemůže. Ženské tělo je stavěné jinak než mužské a poděděné dispozice se taky nezměnily, takže většina holek se k proporcím modelek nepropracuje, ani kdyby cvičily od rána do večera. Ten posun je především ve vnímání tělesné krásy jak jimi samými, tak jejich okolím, a potvrzujete ho i Vy svým příspěvkem. Dneska když má holka velkej zadek, kterej jí nadělila příroda, tak jí nezbývá než se s ním smířit jako s nedostatkem ... nebo se dát na dráhu anorektičky. A to je zlé.

2 0
možnosti
UU

hryhryhry

15. 8. 2012 23:23
zarazilo mne

jak přesně víte, že spáchal ten pán sebevraždu, proto, že se nedokázal vyrovnat se svou sexuální orientací. On se Vám s tím svěřil a zanechal vám dopis na rozloučenou? Asi ne. Tak proč tak plácáte ? Myslím, že vás to není hodno. Zastyďte se.

1 0
možnosti
P

petrakisova.blog.idnes.cz

16. 8. 2012 0:54
Re: zarazilo mne

Milá/ý hryhryhry, kdybyste četl/a pozorně, tak zjistíte, že mně o té tragické smrti a jejích okolnostech řekla blízká přítelkyně maminky onoho mladíka. Takže jde o informaci z velmi zasvěceného zdroje a žádné plácání. Tedy ne že by to bylo až tak důležité.

2 0
možnosti
PZ

Psí zadek

15. 8. 2012 23:22
Myslím

si, že svůj díl viny za anorexii má KAŽDÝ, kdo kdy do některé internetové diskuse napsal o dívce s normální postavou, že je tlustá. Pokud se v nějakém článku objeví fotka ženy nebo dívky, která není vyloženě hubená, vždycky se tam taková hodnocení objeví a není jich málo. Každý, pro koho štíhlost končí velikostí 36, se podílí na anorexii.

4 0
možnosti
AN

ort

15. 8. 2012 23:32
Re: Myslím

Ale velikost 36 neznamená anorexii. Spíš se setkávám s opačnou reakcí, že normálně štíhlé holky, jsou hned některými označeny jako anorektičky (např. nedávný portrét asi 15 normálně štíhlých děvčat, byly to letušky).

1 0
možnosti
TA

Tichý Američan

15. 8. 2012 21:41
Bravo

Velice trefné... ano, naše společnost bohužel sklouzla do nepřirozené polohy, kde jsou zvrhlosti vydávány za věc normální, či dokonce pozitivní. Dejte tomu ještě pár dekád a uvidíte, že na ten pedo pride pochod dojde...

4 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

15. 8. 2012 22:24
Re: Bravo

Jsou věci,které se dají ovlivnit (anorexie,podléhání reklamě a ztráta vlastní soudnosti) a jsou věci,které se ovlivnit nedají ( např. homosexualita na kterou tímhle přísěvkem dozajista narážíte). A vztekejte se jak chcete ,homosexualita narozdíl od anorexie skutečně normální je. Anorexie je nemoc ( hlavně psychická),homosexualita nemocí není.......

4 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

15. 8. 2012 21:31
Ne,za anorexii nemohou homosexuálové

Za anorexii může absence zdravého rozumu u člověka,který si nechá tenhle ideál krásy a životní styl vnutit.

Lidově řečeno - za svou blbost si může každý sám. To je stejné jakobyste chtěla svádět na obchodníky, že vám vnutili místo kvalitního zboží šunt. Když se nencháte oblbnout reklamou a skočíte obchodníkům na špek tak čí je to vina ? Těch obchodníků a nebo vaše ?;-)

6 0
možnosti

Danny boy

15. 8. 2012 21:38
Re: Ne,za anorexii nemohou homosexuálové

To je sice pravda, ale jak chcet dostat zdravý rozum do hlavy pubescentů masírovaných denně reklamami. Ti jsou ohroženi nejvíc a nejen dívky.

4 0
možnosti